Cappellen FC – Gent U23 0-1

Een zeer verdienstelijk Cappellen FC is er niet in geslaagd om de U23 van AA Gent punten af te snoepen. Na een matige eerste helft slikte geel-rood diep in de blessuretijd de 0-1. Na de koffie acteerde Cappellen op hoog niveau en verdiende het eigenlijk een punt. Seppe Somers kwam het dichtst bij een doelpunt, maar zijn kopbal strandde op de paal.

Bij Cappellen kwamen Verbist en Ristovic in de ploeg; Diawara en Abaz verdwenen naar de bank. AA Gent opende scherp. Fernandez-Pardo kan al snel aan de haal, maar strandde op de vuisten van Joossens. Aan de overzijde ging een vluchtschot van Van Zantvoort over. Net voor het kwartier ging Somers aan de haal op links. Tshimanga kwam enkele centimeters te kort om de openingstreffer binnen te duwen. Gent eiste vooral het balbezit op, maar kwam nauwelijks dreigen. De eerste helft leek op 0-0 af te stevenen tot geel-rood te laks verdedigde en Igbokwe de 0-1 kon binnen trappen.

Na de rust toonde Cappellen meer druk naar voren en de bezoekers kwamen steeds minder nadrukkelijk op het voorplan. Toch was het eerste gevaar na de pauze voor Gent. Joossens stopte het schot van Wakaka. Op aangeven van Somers kon El Madani trappen, maar De Schrevel werkte in hoekschop. Die leverde de grootste lokale kans op. De kopbal van Somers belandde echter tegen de paal. Geel-rood duwde door en De Schrevel moest een schotje van Tshimanga onschadelijk maken. Gent moest op de tegenaanval speculeren. De ingevallen Sillamaa was zo tweemaal gevaarlijk. Na een knappe dribbel botste hij eerst op Joossens en even later week zijn schot af in hoekschop. Geel-rood bleef op zoek gaan naar de verdiende gelijkmaker. Nzila zocht, maar kreeg geen strafschop. In de toegevoegde tijd kopte Ristovic nog over en pake De Schrevel een schuiver van El Madani. Cappellen FC bleef met lege handen achter, maar mag tevreden terugblikken op de prestatie die het leverde.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn (76′ Diawara), De Kuyffer (33′ Nzila), Ristovic, Somers (67′ Lemaire); Kil, Nöstlinger, Verbist (67′ Littel), El Madani; Tshimanga (76′ Njengo), Van Zantvoort.
AA Gent: De Schrevel; Stevens, Agbor, Lagae, Ayinde; Van Meirvenne (62′ Sillamaa), Van Den Bergh (62′ Van Hauter), Wakaka (80′ De Meyer), Fernandez-Pardo (70′ Van Hoorick); Igbokwe, Abdullahi (70′ De Vlieger).
Doelpunt: 45+3′ Igbokwe 0-1.
Geel: 44′ Agbor, 45+1′ Kesteleyn, 52′ Van Zantvoort, 82′ Nöstlinger, 90+2′ Van Hauter, 90+3′ Igbokwe.