Cappellen FC – FC Duffel 1-3

Cappellen FC keek na nauwelijks tien minuten al tegen een 0-2-achterstand aan; een klap die het niet meer te bovenkwam. Vroeg in de tweede helft zorgde de goed ingevallen Andreas Destoop voor de aansluitingstreffer die Cappellen nog deed hopen op meer. In de blessuretijd legde Spreutels aan de overzijde echter de eindscore vast: 1-3.

Cappellen liet zich in de studieronde volledig in slaap wiegen. Na zes minuten mochten Nawel en Cobos zich door het centrum wervelen. Het was Nawel die van dichtbij onhoudbaar voorbij Joossens trapte. Cappellen had de les schijnbaar niet goed begrepen, want nauwelijks vier minuten mocht Nawel zich opnieuw te makkelijk doorzetten en verschalkte hij Joossens in de korte hoek. De troepen van Bart De Roover stonden net als twee weken geleden tegen Patro Eisden na nauwelijks tien minuten twee doelpunten in het krijt. Duffel liet Cappellen de bal. Cornelissen trapte over en Kil mikte naast. Net voor het half uur kwam de thuisploeg dicht bij de aansluitingstreffer, maar de poging van Kil schampte de buitenkant van de paal. Duffel liet nog even van zich spreken, maar de vrije trap van Verlinden was onvoldoende naar de hoek gericht om Joossens te verrassen. Aan de overzijde ging een kopbal van Mathyssen hoog over. Cappellen dwong in de eerste helft liefst tien hoekschoppen af. Slechts één zorgde voor gevaar, maar Volant werkte de bal naast.

De inbreng van Destoop bij aanvang van de tweede helft leek voor verbetering te zorgen. Hofmans moest zich al snel reppen op een kopbal van de invaller. Toen Deckers en Bouwman niet veel later de bal bij Destoop kregen, was de 1-2 wel een feit. De thuisploeg nam veel risico’s, maar de vrijstaande Rymenants kreeg de bal niet voorbij Joossens. Duffel plooide ver terug en het kostte Cappellen dan ook moeite om gaten in de bezoekende afweer te vinden. Duffel kwam bijzonder goed weg toen Vertonghen een voorzet van Destoop net naast het eigen doel devieerde. Vooral Destoop toonde zich bijzonder bedrijvig. Eerst kopte hij een hoekschop van Willemsen naast en even later belandde een volgende poging net naast. Aan de overzijde zorgde Cobos bijna voor de beslissing, maar zijn vrije trap ging rakelings naast. Cappellen bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Het was niet toevallig dat Destoop voor de laatste kans voor de thuisploeg zorgde. Hofmans haalde de schuiver uit de benedenhoek. In de toegevoegde kon Spreutels aan de overzijde de eindcijfers vastleggen.

Cappellen: Joossens; Lemaire (79′ Lenaerts), Volant, Geuens, Deckers; Kil (46′ Destoop), Bouwman; Willemsen, Cornelissen, Faria Da Silva (65′ Mitrovic); Mathyssen.
Duffel: Hofmans; Schops, Cavus, Vertonghen, Verlinden; De Kegel, Van Asch (81′ Gabrielli), Cobos, Spreutels, Rymenants (74′ Reangelo); Nawel (90′ Vendenhoeck).
Doelpunten: 6′ Nawel 0-1, 10′ Nawel 0-2, 50′ Destoop 1-2, 90′ Spreutels 1-3.
Geel: 27′ Vertonghen, 29′ Volant, 57′ Cobos, 80′ Destoop.