Cappellen FC – Diegem Sport 3-1

Met een logische 3-1-zegen tegen het Vlaams-Brabantse Diegem Sport heeft Cappellen FC haar eerste driepunter van het seizoen te pakken. Halfweg de eerste periode kwal de thuisploeg op voorsprong via Symons. Kort na de rust kwam Diegem via een afgeweken bal langszij. Geel-rood leek het even moeilijk te krijgen, maar trok via twee treffers van Van Zantvoort alsnog het laken naar zich toe.

Tom Schipper voerde één wissel door in vergelijking met vorig weekend. Verbist nam de plek in van El Madani. Cappellen nam al snel het initiatief, maar het eerste gevaar kwam wel van de bezoekers. Deflem kon koppen na een voorzet van Struys. Joossens duwde de bal in hoekschop. Cappellen zocht naar openingen, maar het bezoekende defensie blok stond goed opgesteld. Bovendien brak Diegem geregeld goed uit waardoor het opletten bleef achterin. Het eerste echte gevaar van Cappellen leverde wel meteen een doelpunt op. Via Van Zantvoort en Verbist werd Symons bereikt. Die trapte eerst nog op de paal, maar kon in de herneming wel scoren: 1-0. Geel-rood liet na om de bezoekers meteen tegen het canvas te meppen en verkoos controle in het verdere verloop van de eerste helft waardoor verdere kansen uitbleven.

Meteen na de rust opende Cappellen scherp. Kesteleyn bediende Lemaire die de achterlijn haalde. Symons kwam maar net te kort om een tweede doelpunt aan te tekenen. Enkele minuten later was het aan de overkant wel prijs. Egerickx legde een verre inworp van Denayer af tot bij Deflem. Die zag zijn schot via een verdediger afwijken en zo Joossens op het verkeerde been zetten: 1-1 en alles te herdoen. Cappellen reageerde meteen en kwam ook snel opnieuw op voorsprong. Na een lange bal van Geudens duwde Verbist de bal tot bij Van Zantvoort die knap uithaalde: 2-1. En geel-rood wilde meer. Verbist ging op wandel en speelde Van Zantvoort vrij. een schot bleef achterwege. Het bleek slechts uitstel van executie voor de bezoekers. Een nieuwe diepe bal van Geudens bracht ditmaal Symons in stelling. Die legde het leer tot bij Van Zantvoort die zijn tweede van de namiddag binnen trapte: 3-1. Diegem was niet bij machte om veel terug te doen. Een scherp indraaiende vrije trap van Denayer werd weggebokst door Joossens. De frustraties bij Diegem liepen hoog op, waardoor Kil geblesseerd het veld diende te verlaten. Opvallend genoeg was het Cappellen dat met vier gele kaarten beloond werd door ref Huyghe, waar de bezoekers met slechts één keer geel wegkwamen. Helemaal in het slot moest Joossens zich nog één keer reppen. Na een vrije trap van Deflem redde de doelman een kopbal van Bautmans met de voet. Cappellen kan meteen met vertrouwen naar de derby van volgende week op Berchem Sport.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Geudens, Ristovic, Deckers; Kil (77′ Walen De Keyser), Van Kerckhoven; Lemaire, Verbist (72′ El Madani); Van Zantvoort en Symons (88′ Meukens).
Diegem: Michiels; Labiad, Bautmans, Dragos (67′ Barkellil), Denaeyer; Struys, De Koker, De Bouw (72′ Honshoven), Gody (62′ Mauën); Deflem en Egerickx.
Doelpunten: 23′ Symons 1-0, 49′ Deflem 1-1, 54′ Van Zantvoort 2-1, 59′ Van Zantvoort 3-1.
Geel: 20′ Verbist, 57′ Kesteleyn, 67′ Van Zantvoort, 80′ El Madani, 83′ Deflem.