Cappellen FC – Diegem Sport 0-2

Na andermaal een zwakke eerste helft verloor Cappellen FC voor het eerst sinds 17 november. Diegem kwam veel scherper voor de dag en bekroonde zichzelf met twee doelpunten. Geel-rood reageerde wel na de rust, maar kwam in een sterk vierde kwartier niet tot scoren waarna de wedstrijd uitdoofde.

Net als tegen Vosselaar begon Cappellen FC ondermaats aan de partij. Diegem was feller en sneller in de duels. Toch was het ruim twintig minuten wachten op de eerste kans die naam waardig. Joossens ging echter goed plat om het schot van De Bouw onschadelijk te maken. Net voor het half uur kwam Diegem verdiend op voorsprong. Denayer werkte zich langs enkele spelers en trapte de bal vanuit een scherpe hoek onder Joossens binnen: 0-1. Cappellen was op slag wakker. Faria Da Silva stak het vuur aan de lont, maar zag zijn poging gekeerd door Gonzalez. Amper een minuut later was Destoop heel dicht bij de gelijkmaker. Gonzalez had echter een knappe redding in huis op het vluchtschot richting kruising. Even later was Destoop daar al opnieuw, maar hij miste van dichtbij op aangeven van Van Kerckhoven. Net voor de rust kwamen de bezoekers weer opzetten. Joossens redde nog een hard schot van Blanckaert, maar moest zich even later toch een tweede keer gewonnen geven toen Benamar aan de tweede paal een hoekschop van Denayer binnen duwde.

Cappellen FC ging na de rust verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer. Zowel Walen De Keyser, met het hoofd, als Mulder zagen hun poging echter gekeerd worden door een verdediger op de doellijn. Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, kopte Walen De Keyser voorlangs en trapte Destoop binnen het bereik van Gonzalez. Cappellen acteerde nu wel op niveau, maar vergat te scoren. Robbe Kil mikte recht op Gonzalez. Aan de overzijde probeerde Egerickx Joossens te verrassen vanop afstand, maar het leer zeilde naast. Cappellen bleef aandringen. Op aangeven van de ingevallen Mitrovic kopte Walen De Keyser net over. Toen een voorzet van Willemsen plots voor de voeten van Walen De Keyser viel, was de spits te verrast om de bal tegen de netten te duwen. Het vuur verdween stilaan uit het spel van de thuisploeg en Diegem haalde eenvoudig het laatste fluitsignaal met drie belangrijke punten op zak.

Cappellen FC: Joossens; Willemsen, Lemaire, Geuens, Van Kerckhoven; R. Kil, De Vriese (65′ Mitrovic); Destoop (79′ De Wilde), Mulder, Faria Da Silva; Walen De Keyser.
Diegem: Gonzalez; Labiad, Bautmans, Vanderelst, Cojocaru; Honshoven, Blanckaert (70′ Frix), De Bouw (83′ Jacobs), Denayer; Benloufi, Benamar (65′ Egerickx).
Doelpunten: 29′ Denayer 0-1; 44′ Benamar 0-2.
Geel: 86′ Mitrovic.