Cappellen FC – City Pirates 1-2

Na een onderhoudende derby leed Cappellen FC een tweede opeenvolgende keer een nederlaag. Geel-rood had het geluk op enkele cruciale momenten niet aan haar zijde. Kil veegde eerst nog een knap doelpunt van Sawaneh uit. De 2-1 strandde op de paal en een strafschop werd niet gefloten. Aan de overzijde trapte Ernst eerst nog de lat, maar kon nadien wel het vonnis vellen: 1-2.

Kris Lenaerts dropte met Raf Meukens en Hatim Akarom twee nieuwe namen in de basiself. Stefan Verbist en Nesta Vallez, die nauwelijks trainingsarbeid in de benen hadden, verdwenen uit de ploeg. De wedstrijd begon aan een hoog tempo en doelgevaar volgde al snel. Na een dribbel kon Ernst afdrukken, maar Joossens pakte makkelijk. Aan de overzijde gooide Chergui zich in de baan van een schot van Kil. Het gevaar bleef komen. Omeruo kon niet bij een voorzet van Siebens. Iets voorbij het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Wilms en Borges zetten een knappe actie op. De voorzet van laatstgenoemde werd door Sawaneh geniaal tegen de touwen gewerkt: met een hakje achter het steunbeen: 0-1. De vreugde was echter van korte duur bij de bezoekers. City Pirates kreeg een hoekschop van Deckers niet weg en Kil duwde van dichtbij binnen: 1-1. Het tempo bleef hoog, maar kansen werden iets schaarser. Omeruo trapte naast. Net voor de rust kwam Cappellen FC bijna op voorsprong. Het schot van Van Zantvoort spatte uit elkaar op de paal en in de rebound mikte Walen De Keyser binnen het bereik van Verbist.

Na de rust zorgde Cappellen al snel voor veel druk. Van Zantvoort kwam net te kort om een voorzet van Deckers binnen te duwen en toen Chergui Walen De Keyser omver liep, had de bal op de stip gekund. City Pirates overleefde de storm en kon gaandeweg het evenwicht herstellen. Op een tegenaanval bediende Omeruo Ernst die de lat net niet in twee trapte. Niet veel later trapte Borges op Joossens. Toen de pas ingevallen Ibn El Mokadem een verloren bal oppikte, kreeg Ernst plots alle tijd en ruimte om City Pirates opnieuw op voorsprong te trappen; 1-2. Cappellen moest al snel risico’s nemen, maar moest opletten op de tegenaanval. Wilms schilderde de bal op het hoofd van Ibn El Mokadem die naast kopte. Met de moed der wanhoop ging Cappellen op zoek naar de gelijkmaker. De Wilde kreeg de beste kans, maar hij kon de voorzet van Van Kerckhoven niet tegen de netten duwen.

Cappellen FC: Joosens; Akarom, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; Kil, Ristovic (46′ Nöstlinger); Meukens, Van Zantvoort, Deckers (61′ Lemaire); Walen De Keyser (81′ De Wilde).
City Pirates: Verbist; Van Hove, Chergui (55′ Cwynar), Somers; Borges, Van Den Bogerd, Wilms, Ernst (81′ Ugoh), Siebens; Omeruo (68′ Ibn El Mokadem), Sawaneh.
Doelpunten: 18′ Sawaneh 0-1, 23′ Kil 1-1, 72′ Ernst 1-2.
Geel: 58′ Meukens, 65′ Omeruo, 90′ Van Zantvoort.