Cappellen FC – AS Eupen 0-0 (3-5)

Voor de derde keer in deze bekercampagne moesten elfmeters beslissen over het lot van Cappellen. Waar tegen Lochristi en Thes nog aan het langste eind werd getrokken, bleek Eupen woensdagavond het geluk uiteindelijk aan haar kant te hebben: 3-5 in de strafschoppenepiloog nadat geen van de ploegen in de 120 minuten die daaraan vooraf gingen wisten te scoren.

Het scoutingsrapport van Bart De Roover kon meteen de prullenmand in, want Eupen verscheen met liefst tien andere namen aan de aftrap in vergelijking met de derby bij Standard. Tiago Faria Da Silva bleek niet fit voor de dienst, waardoor Willemsen bij Cappellen de enige nieuwkomer was. Al snel kon Embola op wandel, maar het schot was niet goed gericht. Aan de overzijde kende Matthys de nodige moeite met de vrije trap van Robbe Kil. De Vriese trapte de herneming van dichtbij over. Eupen ging al snel de bal monopoliseren en drukte Cappellen achteruit. Chiampicetti kopte via Volant over en Joossens redde een schot van Embola met de vuisten. Niet veel later beroerde een kopbal van Toyokawa de bovenkant van de lat. Eupen ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Joossens moest nogmaals tussenbeide komen op een vrije trap van Milicevic en Magnée trapte naast. Aan de overzijde claimde Cappellen een strafschop, maar ref Toeback vond het contact tussen Willemsen en Schouterden onvoldoende om de bal op de stip te leggen. Toyokawa probeerde het nog eens voor Eupen. Joossens stond echter op de juiste plaats.

Ook na de rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Ezatolahi kopte echter over. Aan de overzijde zag Mulder zijn schot van zijn voet springen. Eupen was minder dominant dan voor de rust. Ciampichetti kopte nog eens naast, maar Cappellen kwam steeds meer in het stuk voor. Toch was het bij het ingaan van het slotkwartier even alle hens aan dek. Milicevic mocht een vrije trap nemen op een ideale plaats. Joossens ranselde de bal echter uit zijn doelvlak. En die kans leidde dan nog een dol slotkwartier in. Destoop leek Cappellen op voorsprong te brengen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens handsbal. Eupen zette alles op alles om de zege alsnog binnen de reguliere speeltijd over de streep te trekken. Dat lukte echter niet. Rocha en Toyokawa trapten op Joossens en Laurent trapte hoog over.

De Spaanse coach van Eupen schoof Schouterden een rij op en dat leverde al snel gevaar op. Eerst trapte hij naast en een minuut later bracht Joossens redding met de vuisten. Cappellen loerde op de tegenaanval. Walen De Keyser ging aan de haal, maar het schot was te zwak om Matthys te verrassen. De ruimtes werden groter. De ingevallen Rocha toonde zich bedrijvig, maar bij twee pogingen vond hij even vaak Joossens op zijn weg. Vroeg in de tweede helft mocht Cappellen de goden danken. Een schot van Laurent raakte niet één, maar zelfs twee keer de lat.

Cappellen: Joossens; Floren, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; Mulder (101′ Mitrovic), R. Kil, De Vriese; S. Kil, Walen De Keyser, Willemsen (63′ Destoop).
Eupen: Matthys; Magnée, Ezatolahi, Verdon, Schouterden; Cools, Ebrahimi (60′ Rocha), Milicevic; Embalo (67′ Laurent), Ciampichetti, Toyokawa (104′ N’Dri).
Doelpunten: geen.
Strafschoppen: Ciampichetti 0-1, R. Kil 1-1, Milicevic 1-2, S. Kil 2-2, Verdon 2-3, Walen De Keyser 3-3, Schouterden 3-4, Van Kerckhoven mist en Rocha 3-5.
Geel: 21′ Volant, 33′ Willemsen, 99′ Milicevic, 101′ Rocha, 102′ Geuens, 110′ De Vriese, 116′ Destoop.