Wedstrijdinfo FC Lebbeke – Cappellen FC

Met wedstrijden tegen Lebbeke en Lille sluit Cappellen FC het kalenderjaar 2022 af met twee duels tegen nieuwkomers in de reeks. Eén keer eerder; ruim 50 jaar geleden; speelde Cappellen al eens tegen de Oost-Vlamingen. De supporters die daar al bijwaren, zullen zeldzaam zijn. Voor de meesten onder ons dus een eerste kennismaking met de geelb-blauwen.

FC Lebbeke, fusieclub tussen RC en SK, speelt voor het eerst in haar bestaan op het niveau van tweede afdeling. Al dient gezegd dat ook voorloper RC Lebbeke zich in de jaren 90 tot in de toenmalige derde klasse knokte. Dit seizoen begon Lebbeke niet onaardig met slechts twee nederlagen in de eerste zes wedstrijden. Daarna zakte Lebbeke toch wel wat weg met slechts één zege in acht wedstrijden: 2-1 tegen Bocholt. Daardoor bekleedt plek 16 in het klassement.

Cappellen FC pakte vier op zes in de toppers tegen KV Mechelen en Hasselt. Even leek het erop dat die wedstrijden hun weerslag zouden hebben op de blessureboeg, maar Kesteleyn en Symons geraken beiden speelklaar voor de trip naar Lebbeke en ook Verbist is weer inzetbaar. Van Zantvoort keert terug na een gele strafdag. Trainer Tom Schipper heeft dus positieve selectieproblemen en zal vrijdagavond pas beslissen wie zaterdag bij de kern hoort.

De kern: Gasten, Deckers, Van Kerckhoven, Nöstlinger, Verbist, Walen De Keyser, Van Zantvoort, Sagov, El Madani, Diawara, Kesteleyn, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga, Geudens en Symons.
Geblesseerd: Joossens.

Het verleden:
12/12/1965: RCFC – Lebbeke 2-2
20/03/1966: Lebbeke – RCFC 6-0