Wedstrijdinfo City Pirates – Cappellen FC

Na de zege tegen Belisia in eigen huis staat Cappellen nu voor twee opeenvolgende uitwedstrijden. Volgende week staat Turnhout op het programma, maar zaterdagavond maakt Cappellen FC de kortste verplaatsing van het seizoen: naar de buren van City Pirates; een verplaatsing die geel-rood in het verleden nog niet teveel plezier opleverde.

City Pirates kent een moeilijke seizoensstart. Het is één van de vijf ploegen die de laatste plaats deelt met vier punten uit de eerste vijf opdrachten. City Pirates kon enkel op Londerzeel winnen en pakte tevens een punt in eigen huis tegen Berchem. Vorige week kreeg Ciry Pirates nog een oplawaai van RC Mechelen dat met 0-5 kwam winnen in Merksem. Sinds dit seizoen is overigens Spencer Verbiest hoofdtrainer bij de geelblauwen. Verbiest speelde tien jaar geleden nog zo’n 50 wedstrijden voor Cappellen.

Cappellen FC kon in de recente geschiedenis nog niet winnen tegen City Pirates. Vorig seizoen eindigde de 250ste wedstrijd van Wesley Geuens op een anti-climax. Uiteraard wil Tom Schipper, zelf ex-City Pirates, graag breken met die slechte traditie. Stefan Verbist, die vorige week vroeg uitviel, geraakt speelklaar. Voor El Madani komt de partij nog te vroeg. De definitieve selecte volgt pas na de laatste training.

De kern: Deckers, Van Kerckhoven, Nöstlinger, Verbist, Walen De Keyser, Van Zantvoort, Joossens, Diawara, Kesteleyn, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga, Geudens en Symons.

Het verleden:
09/09/2017: City Pirates – RCFC 2-2
14/01/2018: RCFC – City Pirates 1-1
21/10/2018: RCFC – City Pirates 0-2
09/03/2019: City Pirates – RCFC 1-1
14/11/2021: RCFC – City Pirates 1-2
26/03/2022: City Pirates – RCFC 2-0