Vooruitblik Cappellen FC – R. Knokke F.C.

Na de deugddoende zege tegen Heist komt zondag Knokke FC op bezoek. In de openingswedstrijd van dit seizoen verloor geel-rood met 3-0 aan de zee, maar speelde het zeker geen slechte wedstrijd. Voor Yves Van Borm staat een confrontatie met zijn ex-club op het programma.

De West-Vlamingen zijn een trouwe klant in de subtop van het klassement en ook dit seizoen kamperen ze in de linkerkolom. Na een mindere periode in de maand november was Knokke even weggezakt naar plaats , maar vier zeges in de laatste zes wedstrijden is Knokke weer aan een opmars bezig. Hun grootste stunt kwam echter uit de beker van België. Daar schakelden ze in de zestiende finales zelfs eerste klasser KV Mechelen uit. In de volgende ronde bleek OHL slechts nipt te sterk.

Cappellen FC won vorig weekend knap bij Heist, maar dat leverde in het klassement voorlopig nog geen winst op. Tegen Knokke hoopt geel-rood uiteraard de positieve lijn door te trekken; al wordt het vooral achterin puzzelen voor Yves Van Borm. Zowel De Kuyffer als Ristovic keken in de ontmoeting in Heist tegen hun derde gele kaart aan. Achter de namen van Somers en Kesteleyn staat een groot vraagteken nadat zij elk gebleseerd naar de kant moesten in de wedstrijden tegen respectievelijk Heist en Lokeren-Temse. De spoeling is dus enigszins uitgedund.

De kern: Somers (?), Nöstlinger, Van Zantvoort, Njengo, Achten, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Da Silva, Diawara, Kesteleyn (?), Kil, Lemoine, Demont, Lemaire, Tshimanga, Nzila, Abaz.
Geschorst: De Kuyffer (1/1), Ristovic (1/1).

Het verleden:
18/12/1927: RCFC – Knokke 1-1
06/05/1928: Knokke – RCFC 10-4
30/08/2023: Knokke – RCFC 3-0