Voorbeschouwing SK Pepingen-Halle – Cappellen FC

Cappellen FC zet zondag een punt achter een zware week en bij uitbreiding een zware maand. Geel-rood oogste de voorbije weken veel lof voor haar knappe wedstrijden tegen de topploegen uit het klassement (Hoogstraten, Londerzeel, Bocholt en Lyra-Lierse), maar moet nu bewijzen dat het ook tegen de kleine ploegen punten kan pakken. De volgende drie wedstrijden bekampt Cappellen de laatste drie clubs uit het klassement: te beginnen bij Pepingen-Halle.

Pepingen-Halle kampeert al sinds de seizoensstart in de onderste regionen van het klassement. Enkel een zes op zes begin november deed de hoop bij de fusieclub even opleven. In haar laatste tien wedstrijden pakte Pepingen Halle echter slechts zeven punten. Enkele weken geleden won het in eigen huis wel de degradatietopper tegen Wijgmaal. Toch moeten de Vlaams-Brabanders ook tegen de toppers stilaan punten gaan pakken om te vermijden dat aan het eind degradatie wacht.

Cappellen FC beseft dat er enig gevaar in de trip naar Pepingen-Halle schuilt. Zowel coach Tom Schipper als kapitein Wesley Geuens waarschuwden in de kranten voor decompressie. Voor de topaffiches van de voorbije weken was het eenvoudig om zich op te laden. Tegenstander Pepingen-Halle zal echter met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen, waardoor een slappe start uit den boze is. Het huidige Cappellen FC hoeft daar echter geen angst voor te hebben. De drang naar voren die steevast op de mat gelegd wordt, is een bewijs van de juiste mentaliteit. Schipper kan alvast op een volledige kern rekenen, maar zal kijken naar de fitheid van bepaalde spelers.

De kern: Deckers, Volant, Van Kerckhoven, Verbist, Walen De Keyser, Van Zantvoort, Vollon, Akarom, Joossens, Geuens, Vallez, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire, Nöstlinger en Geyskens.

Het verleden:
11/08/2012: Pepingen – RCFC 1-0
01/12/2019: Pepingen-Halle – RCFC 0-1
12/09/2021: RCFC – Pepingen-Halle 3-0