Voorbeschouwing RC Hades – Cappellen FC

Als de weergoden geen roet in het eten gooien, begint Cappellen FC zaterdagavond aan een Limburgs drieluik. Hades gaat in dat rijtje Patro Eisden en Spouwen Mopertingen vooraf. De voorbije jaren moest Cappellen altijd met lege handen vertrekken uit het Kiewitstadion; op een boogscheut van het festivalterrein van Pukkelpop. Geel-rood wil daar uiteraard verandering in brengen.

Hades is dit seizoen de kampioen van de gelijke spelen. De Hasselaars speelden in 18 wedstrijden al tien keer gelijk. Van haar laatste zes wedstrijden eindigden er vijf in een puntendeling. Daar tegenover staat wel dat Hades dit seizoen nog maar twee keer verloor: telkens uit; bij Sint-Niklaas en Vosselaar. Met Sögütcü, Demulder en Bennassar heeft Hades alleszins pakken kwaliteit in de aanval lopen. Dat gekoppeld aan de ervaring van onder andere Bloemen en Corstjens geeft trainer Peter Van Houdt toch stevige troefkaarten in handen. Van Houdt kwam Cappellen de voorbije wedstrijden overigens zelf scouten.

Cappellen pakte zeven op negen en wil dat reeksje uiteraard graag een verlengstuk geven om verder afstand te nemen van de onderste regionen. Door het winterweer moest De Roover deze week al improviseren om te kunnen trainen. Bovendien is Mathyssen twijfelachtig wegens een kneuzing aan de knie. Nico Lemaire wordt op het strafbankje afgelost door Bart Cornelissen.

De Kern: Pirotte, Willemsen, Lenaerts, De Vriese, Volant, Floren, Destoop, Bouwman, Mathyssen (?), Joossens, Geuens, De Beukelaer, Faria Da Silva, Kil, Deckers, Wouters, Lemaire en Mitrovic.
Geblesseerd: De Lil.
Geschorst: Cornelissen (1/1).

Het verleden:
25/09/2016: RCFC – Hades 1-1
21/01/2017: Hades – RCFC 3-1
18/11/2017: RCFC – Hades 0-3
07/04/2018: Hades – RCFC 1-0
23/09/2018: RCFC – Hades 0-0