Voorbeschouwing Cappellen FC – Spouwen-Mopertingen

Met Cappellen en Spouwen Mopertingen staan zaterdagavond twee ploegen tegenover elkaar die vorig weekend hun wonden moesten likken na een stevige nederlaag. Beide clubs willen er uiteraard alles aan doen om die nederlaag uit te wissen met een zege. Voor Cappellen zou dat de eerste thuiszege van het seizoen zijn.

Spouwen Mopertingen is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op dit niveau. Vorig seizoen eindigden de Limburgers zelfs op een plek die sportief recht geeft op deelname aan de eindronde. Met wat versterkingen leek Spouwen Mopertingen een kandidaat om te strijden om het kampioenschap. De motor sloeg tot op heden echter niet aan, want met slechts drie punten uit vijf wedstrijden doet Spouwen Mopertingen het voorlopig niet goed. Al dient gezegd dat met Hasselt, Bocholt en Temse de volledige top drie al passeerde in Zuid-Limburg.

Bart De Roover zal deze week zijn spelers ongetwijfeld op hun plichten gewezen hebben na de offday in Eisden. Benieuwd welke reactie de spelersgroep op de mat zal brengen. De Vriese hervatte vrijdag de trainingen en kan volgend weekend misschien weer ingezet worden. Mathyssen moet nog langer op een terugkeer wachten. Zijn blessure verergerde namelijk. Engelen speelt vrijdag normaal 90 minuten met de beloften. Dinsdag volgt een oefenwedstrijd tegen Brasschaat.

De Kern: Pirotte, Willemsen, Lenaerts, Volant, Floren, Destoop, Cornelissen, Joossens, Geuens, Faria Da Silva, Kil, Deckers, Wouters, Lemaire en Mitrovic.
Geblesseerd: De Vriese, Mathyssen.

Het verleden:
16/10/2011: RCFC – Spouwen-Mopertingen 4-1
26/02/2012: Spouwen-Mopertingen – RCFC 1-3
09/10/2016: RCFC – Spouwen-Mopertingen 4-1
12/02/2017: Spouwen-Mopertingen – RCFC 0-0
12/11/2017: Spouwen-Mopertingen – RCFC 4-3
24/03/2018: RCFC – Spouwen-Mopertingen 0-1