Voorbeschouwing Cappellen FC – Bilzerse Waltwilder

In haar tweede wedstrijd voor de Croky Cup ontvangt Cappellen FC zaterdagavond (19.30 uur) het Limburgse Bilzen Waltwilder. Na de zege van vorige week wil geel-rood ook deze bekerronde graag overleven. De winnaar treedt overigens volgende week opnieuw in eigen huis aan: tegen Temse of Wolvertem-Merchtem.

Bilzen Waltwilder ontstond in 2014 uit de fusie van Bilzerse VV en Waltwilder. Vorig seizoen eindigde rood-blauw als zesde in derde amateur wat net niet goed genoeg was om een plaats in de eindronde af te dwingen. Bilzen Waltwilder, met de ervaren Erik Eurlings als hoofdtrainer, plaatste zich voor de derde ronde van de Croky Cup na zeges tegen As-Niel (0-1) en Grand-Leez (4-0).

Cappellen was vorige week een maatje te groot voor Sprimont, maar moest erg lang wachten op zekerheid over de kwalificatie. Cappellen speelde deze week geen oefenwedstrijd en kon haar focus dan ook volledig op de bekercompetitie leggen. Bart De Roover beschikt over een quasi volledige kern. Enkel De Vogelaere blijft onbeschikbaar. Engelen ondervond vorige week opnieuw hinder aan de knie en wordt mogelijk opnieuw gespaard.

De kern: Pirotte, Willemsen, Lenaerts, De Vriese, Volant, Floren, Destoop, Engelen, Mathyssen, Cornelissen, De Lil, Joossens, Geuens, Faria Da Silva, Kil, Deckers, Wouters, Lemaire.
Geblesseerd: De Vogelaere.

Het verleden:
eerste ontmoeting