RCFC 2024-2025: een eerste vooruitblik

Cappellen FC heeft een punt gezet achter een bewogen seizoen. Na de promotie in 2023 naar de hoogste amateurafdeling wist geel-rood dat het voor een enorme uitdaging stond. Het seizoen werd er één vol hindernissen met onder andere twee trainerswissels die er mee voor zorgden dat geel-rood uiteindelijk als achttiende eindigde in het klassement. Omdat Sint-Eloois-Winkel geen licentie heeft aangevraagd, kan Cappellen FC ook volgend seizoen aanblijven op het allerhoogste amateurniveau dat vanaf dan regionaal zal verlopen. We blikken alvast even vooruit.

Aan het roer zal Bart De Roover staan die aan zijn derde ambtstermijn begint in het Jos Van Wellenstadion. Hij kent als geen ander het DNA van de club en zal er steeds over waken dat de club geen stappen overslaat of het verkeerde pad op gaat. De Roover: “Ook volgend jaar zal het geen eenvoudig parcours worden. De spelers hebben echter dit jaar de nodige ervaring opgedaan en ik voel nu al gretigheid bij de spelers met wie ik reeds uitgebreid heb gesproken. We starten het nieuwe seizoen met een blanco lei en met de juiste mentaliteit en ingesteldheid komen we al een heel eind.” Bart De Roover zal volgend seizoen bijgestaan worden door Wesley Geuens die opnieuw T2 wordt. Kurt Verhagen krijgt als keeperstrainer assistentie van Mathias Caremans.

Net als in het afgelopen seizoen blijft Cappellen FC dan ook haar filosofie trouw. Dat wil zeggen: het beperkte budget zo efficiënt mogelijk benutten om zo hoog mogelijk te eindigen. Voorzitter Carlo Van Acker: “Cappellen FC wil vooral een gezonde club zijn die niet verder wil springen dan haar stok lang is. Het voorbije jaar hebben we veel geleerd, maar we zijn ambitieus naar de toekomst. We leveren inspanningen om ons team te versterken binnen de mogelijkheden die we hebben. Ook op vlak van infrastructuur zullen we de komende maanden flinke stappen zetten met een extra kunstgrasveld en, dankzij de gemeente Kapellen, de uitbouw van nieuwe kleedkamers aan het B-terrein.”

Meer dan ooit zal Cappellen FC inzetten op spelers die op een boogscheut van het Jos Van Wellenstadion wonen of die een deel van hun jeugdopleiding in de René De Pauwstraat genoten. Op die manier wil Cappellen ook de Kapellenaars weer naar het stadion lokken. Nieuwkomers Dieter Vanhees (Antwerp) en Glenn Van Den Bogaert (Londerzeel) zijn twee spelers die een flink deel van hun jeugdopleiding bij Cappellen FC gekregen. Laurens Symons (Thes) en Siemen Cloots (Beerschot) zijn twee spelers die in Kapellen zelf wonen.

Het afgelopen seizoen kregen verschillende jongeren hun kans in het eerste elftal. Vanuit de eigen jeugd dwongen zij zo hun plaats af in de A-kern voor het seizoen 2024-2025. Kyan Verpoest, Eliott Cranshoff, David De Schutter, Jayden Achten, Jasper Stevens, Felix Minnebach, Rooney Driessens: liefst zeven jongeren maakten de voorbije maanden hun debuut in de hoofdmacht van Cappellen FC. Zij zullen ook in het seizoen 2024-2025 deel uitmaken van de A-kern van RCFC. Enkel laatstgenoemde zal in het beloftenteam beginnen. Ook Elano Da Silva blijft uiteraard bij geel-rood. Hij maakte al eerder de overstap vanuit de jeugdploegen. Joppe Van Den Broek wordt derde doelman.

Met Strahinja Ristovic, Robbe Kil, Nando Nöstlinger, Thomas Van Zantvoort, Seppe Somers, Arno De Kuyffer en Nico Lemaire blijft een groot deel van het elftal ook gewoon bij Cappellen FC.

Naast de eerder vermelde nieuwkomers zullen er nog enkele nieuwe gezichten te bewonderen zijn. Flankaanvaller Mamadou Diallo (Gent), verdediger Haroun Sylla (Lierse Kempenzonen) en doelman Simon Van Brussel (Oudenaarde) zullen ook onze rangen versterken.

Het is duidelijk dat de brug met de jeugdwerking meer dan ooit belangrijk is. TVJO Sven Smets zette daarom ook een B-team in de stijgers dat komend seizoen zich zal uitleven in de vierde provinciale. Dat team moet ervoor zorgen dat spelers die vanuit de U19 of beloften net niet de stap kunnen zetten naar het A-team toch de kans krijgen om bij de club te blijven. Binnenkort maken we uitgebreid kennis met de spelers en trainers die dat team in de eerste jaargang zullen bemannen.

Het afgelopen seizoen schreven alle jeugdteams in op het hoogste IP niveau en dat blijven we doen. Bovendien hebben we 2 mooie tornooien georganiseerd. Bij de Super Jack Cup zagen we heel wat Elite jeugdteams aan het werk en ook de Jos Van Wellen Cup had een mooie bezetting. Volgend seizoen zullen we ook enkele constructieve samenwerkingen opzetten met clubs uit onze regio. Meer info volgt ook daar binnenkort.

Voorlopige kern 2024-2025
Doelmannen: Simon Van Brussel, Kyan Verpoest, Joppe Van Den Broek.
Verdedigers: Jayden Achten, Eliott Cranshoff, Arno De Kuyffer, Nico Lemaire, Strahinja Ristovic, Seppe Somers, Glenn Van Den Bogaert.
Middenvelders: Siemen Cloots, Elano Da Silva, David De Schutter, Idriss Diawara, Robbe Kil, Nando Nöstlinger, Jasper Stevens.
Aanvallers: Mamadou Diallo, Felix Minnebach, Laurens Symons, Thomas Van Zantvoort, Dieter Vanhees.

Voor de volledigheid geven we ook een overzichtje van de vertrekkers:
Björn Joossens (Londerzeel), Ruben Kesteleyn (Lebbeke), Jonas Van Kerckhoven (Lille), Joren Geudens (Rupel Boom), Redan El Madani (Lille), Robbe Demont (?), Holly Tshimanga (Londerzeel), Gabriël Lemoine (?), Junior Nzila (Namur), Emil Abaz (City Pirates), Leo Njengo (?) en Zacarias Antonio (Geel)