De Match Van… Kris Lenaerts

Deze week mag Kris Lenaerts herinneringen ophalen aan een speciale wedstrijd uit zijn geel-rode verleden. Lenaerts was het voorbije seizoen T1 bij Cappellen en de jaren voordien assistent van Bart De Roover. Hij speelde rond de eeuwwisseling 89 wedstrijden in het eerste elftal van RCFC. In de zomer van 1998 kwam de toen 19-jarige Lenaerts zijn neus aan het venster steken bij de A-kern van Cappellen. Geel-rood speelde toen in tweede klasse. In de eerste bekerwedstrijd van dat seizoen moest Cappellen op bezoek bij vierde klasser KSV Mol. Cappellen stond bij de rust 0-2 voor en de Kempenaars speelden inmiddels met een man minder. Mol kwam na de rust terug tot 1-2, maar toen de lokale doelman ook rood kreeg, brak de veer compleet. Kris Lenaerts mocht een kwartier voor affluiten zijn opwachting maken. En dat deed hij met verve. Met twee treffers had hij een stevig aandeel in de uiteindelijke 2-8-eindstand.

De wedstrijd waaraan Lenaerts het meeste herinneringen had is er echter één van enkele jaren later. In 2000 zakte Cappellen uit tweede klasse. Financiële perikelen zorgden ervoor dat Cappellen meer dan ooit de tering naar de nering moest zetten. Een bijzonder jonge ploeg ging aan de slag in derde klasse. Uit het tweede seizoen onder Stany Gzil in derde klasse pikte Kris de thuiswedstrijd tegen Hamme eruit. Cappellen kende een dramatisch seizoensbegin. De eerste zege kwam er pas op speeldag 11. Cappellen bleef het ganse seizoen onderin hangen. Op 17 februari 2002 kwam leider Hamme op bezoek. De Oost-Vlamingen stonden al een tijd aan de leiding van het klassement. Na nauwelijks twee minuten kwam Cappellen al 0-1 achter via een treffer van Diomi. Een nieuwe nederlaag leek dan ook onafwendbaar. Maar geel-rood zorgde voor een halve stunt. Hamme, dat met doelman Franky Frans en Piet Verschelde over tonnen ervaring beschikte, moest echter in de slotfase een puntendeling toestaan. En het was, uiteraard, Kris Lenaerts die voor de ogen van Rik Coppens de 1-1 op het bord zette. Voor Lenaerts het eerste en enige competitiedoelpunt ooit voor RCFC. Dankzij een tien op twaalf in de laatste vier wedstrijden knokte geel-rood zicht uiteindelijk naar het behoud.

Verslag Het Laatste Nieuws (maandag 18 februari 2002)

Na amper twee minuten leek Diomi zijn team naar een vlotte zege te loodsen, maar achteraf bekeken mag de leidersploeg niet mopperen met het behaalde puntje. Voor de pauze was Hamme nochtans heer en meester, maar kon het nauwelijks uitgespeelde kansen versieren. De thuisploeg prikte al een eerste keer tegen, toen Baino naast de kooi van Franky Frans mikte. Rydant ging vergeefs op zoek naar een dubbele voorsprong, maar zijn schot was slecht gericht. Raspudic probeerde de thuisploeg nog voor de rust op gelijke hoogte te brengen, maar faalde in de afwerking. Na de pauze een totaal ander spelbeeld. Het fel vertimmerde Cappellen dicteerde de wet en dwong Hamme zich te concentreren op de tegenaanval. Aanvankelijk wilde de bal echter niet rollen voor de gretige thuisploeg. Invaller Verboven mikte twee keer naast het kader en Baino kopte net voor zijn vervanging over het bezoekende doel. De thuisploeg werd uiteindelijk toch beloond voor de nooit aflatende inzet, toen Lenaerts onhoudbaar naast Frans trapte.

CAPPELLEN: Stoops, Kortland, Geys, Mattheeusen, Beirinckx (46′ Hendrickx), Lenaerts, Janssens (78′ Verboven), Van Puijm, Stojanovic, Baino (77′ Bawuah), Raspudic.

DOELPUNTEN: 2′ Diomi (0-1), 85′ Lenaerts (1-1).

Heeft u nog speciale herinneringen aan een bepaalde wedstrijd van Cappellen FC? Mail het ons door op webmaster@rcfc.be