Nabeschouwing RC Hades – Cappellen FC

Cappellen FC had zaterdagavond het geluk aan haar zijde op de cruciale fases. De thuisploeg miste een strafschop en zag een poging net voor de lijn gekeerd worden. Cappellen FC was zelf wel efficiënt en staat inmiddels virtueel op één punt van Bocholt en Tienen.

Bart De Roover erkende dat zijn ploeg de zege op een diefje had binnen gehaald. “We nemen hier eigenlijk revanche voor de heenwedstrijd waar wij ten onrechte in het zand beten. Hades was de ploeg die de partij domineerde, maar anderzijds kregen ze ook geen dozijn kansen. Ze werkten veel met lange ballen en met de wind was het uitkijken.” De strafschopredding van Björn Joossens was wellicht het keerpunt uit de wedstrijd. “Mogelijk wel; al hadden wij ook een strafschop moeten krijgen denk ik. We stonden defensief echter weer heel goed. Willemsen depanneerde weer prima op rechtsachter en het duo Geuens-Volant acteerde andermaal sterk. Aanvallend kwamen we misschien te weinig uit de verf, maar op mentaliteit en karakter hebben we deze wedstrijd uiteindelijk naar ons toe getrokken.” De gele kaarten voor Faria Da Silva en Geuens bleven wel niet zonder gevolg. “Zij zijn beiden geschorst volgend weekend, maar er rijpt al een idee in mijn hoofd. Er wachten ons nog negen finales.”

Danté Walen De Keyser scoorde voor het eerst in 2020. “Het was inderdaad even geleden en voor een spits is het toch altijd leuk om belangrijk te zijn.” Walen De Keyser besefte dat het niet de beste wedstrijd van het seizoen was. “Hades uit is nooit eenvoudig. In de eerste helft kwamen we ondanks veel goede inzet nauwelijks in ons spel. Voorin stonden we ook op een eiland. Na de rust hebben we wat bijgestuurd en konden we ons herpakken. Omdat we minder individuele fouten maakten, kwamen we ook als team beter voor de dag. Toch viel onze voorsprong uit de lucht. Nadien hebben we gebruik gemaakt van de ruimte en de partij vervolgens volwassen uitgespeeld. Door deze zege nestelen we ons steviger in de top vijf en mogen we ambitieus zijn.”

Björn Joossens had met zijn redding op de strafschop van Voorjans een belangrijk aandeel in de zege. “Ik kende van de meeste spelers van Hades hun voorkeurshoek, maar die van Voorjans was me eigenlijk onbekend. Als je de speler wat uit zijn concentratie kan halen, ben je al goed op weg natuurlijk.” Het duurde inderdaad even alvorens de bal effectief goed op de stip lag. En hoewel de bal nog goed naar de hoek ging, haalde Joossens de bal uit doel. “Die strafschop heeft ons wakker geschud. We waren zwak aan de partij begonnen. Het leek wel alsof we pas na die strafschop het nodige geloof hadden om komaf te maken met die slechte statistieken die Hades met zich meebracht. Onze eerste betrachting was om de nul te houden. Daar zijn we al voor de zevende keer in geslaagd dit seizoen. Met nog negen duels op het programma hoop ik dat aantal tot tien aan te dikken. Momenteel hebben we alvast de minst gepasseerde defensie van de reeks. Het is geen doel op zich, maar wel leuk meegenomen.”