Nabeschouwing Patro Eisden – Cappellen FC

De verre verplaatsing naar Eisden resulteerde in een zware afknapper. Cappellen kreeg bij Patro een draai om de oren die toch even nazinderde in de catacomben. Niet in het minst omdat Cappellen tegen Sint-Niklaas en Hades een ander gezicht had laten zien.

“In een competitie van dertig wedstrijden weet je dat zulke partijen voorkomen. Ook vorig jaar hebben we links en rechts wel eens een oplawaai gekregen. Het is dan ook een kwestie om dit op de juiste manier te kaderen”, opende Bart De Roover. “Alleen is het moment dat we dit meemaken vreemd na de goede prestaties van de voorbije weken. Eigenlijk is het simpel: we hebben gewoon niet meegedaan tegen een ploeg die met het mes tussen de tanden op het terrein kwam. Wij misten vandaag ervaring en sluwheid om het hoofd te kunnen bieden aan een ploeg die misschien één van haar laatste troefkaarten uitspeelt.”

Andreas Destoop was één van de eersten die de kleedkamer uitkwam. “Dit wordt een lange busreis. Iedereen heeft dan alleszins de tijd om na te gaan waar het misgelopen is.” Destoop zelf kon niet meteen de vinger op de wonde leggen. “De opwarming verliep naar wens en we hadden ook een prima trainingsweek. Maar tijdens de wedstrijd draaide het voor geen meter. Patro Eisden speelde dan misschien op het randje; dat mag geen excuus voor ons zijn. We schoten gewoon collectief te kort als team.” Cappellen ziet de top van het klassement verder weglopen. “Gelukkig is er volgende week alweer een andere wedstrijd. De focus kan dus snel naar Spouwen-Mopertingen. De Limburgers staan ongetwijfeld onder hun waarde geklasseerd en het zal dus opnieuw een lastige wedstrijd worden. We kennen echter onze kwaliteiten en moeten proberen de top vijf niet te veel ruimte te geven.”

Ook Bart Cornelissen was aangeslagen. “De omstandigheden waren nochtans ideaal. Een perfecte grasmat, mooi stadion. Maar toch konden we niet slechter aan de wedstrijd beginnen. Na die snelle 1-0 reageerden we nochtans goed, maar zij kwamen al bijna even snel weer op voorsprong. En daarna ging het snel bergaf bij ons en stoomde Patro door naar 3-1.” Cappellen kwam nauwelijks in haar vertrouwde spel. “Patro speelde bijzonder agressief en ze hebben er alles aan gedaan om ons uit ons evenwicht te brengen. Hoewel we daarvoor gewaarschuwd waren, vonden we daar geen pasklaar antwoord op. Het is duidelijk dat we daar als ploeg nog stappen te zetten hebben.” Toch wilde Cornelissen het ook niet dramatiseren. “We hebben zeven punten. Dat is verrevan slecht. Volgende week krijgen we een nieuwe kans. Hopelijk tonen we tegen Spouwen Mopertingen ons ware gelaat en kunnen we deze nederlaag achter ons laten.”