Nabeschouwing Cappellen FC – Hoogstraten

Het was eens iets anders afgelopen zaterdag. Waar Cappellen tegen Geel en Aalst de winst verdiende, maar tevreden moest zijn met een gelijkspel, was het zaterdag net andersom. Na een matte prestatie verdiende geel-rood wellicht niet meer dan een punt, maar een late treffer van De Vriese bezorgde geel-rood alsnog de volle pot.

“Vooral het feit dat we nog eens konden winnen, doet veel plezier”, opende Bart De Roover. “We kwamen door een lucky goal wel snel op voorsprong, maar moesten nadien teveel het spel ondergaan. Er zat te weinig dynamiek in onze ploeg vandaag. De over-mijn-lijk-mentaliteit ontbrak om de 1-0 vast te houden. Maar vandaag koos het geluk duidelijk onze kant. Al dient gezegd te worden dat onze winning-goal een pareltje was. Ik ben ook blij voor De Vriese, die toch een echte teamspeler is. Vandaag hebben we wellicht teveel gekregen, een kleine compensatie voor de punten die we de voorbije weken lieten liggen.” Had De Roover een reden voor de mindere prestatie? “Misschien hebben we op voorhand teveel de nadruk gelegd op het belang van deze wedstrijd. Door deze zege hebben we Hoogstraten op negen punten kunnen zetten. Met dertig punten doen we toch mee voor een plaats in de top vijf.”

Ook Emmerik De Vriese erkende dat de zege meer dan gevleid was. “Inderdaad, maar we kenden dit seizoen al vaker de keerzijde van de medaille.” Na een knappe actie van Willemsen volgde het eerste seizoensdoelpunt voor De Vriese. “Dat die dan nog drie punten oplevert, maakt het uiteraard extra leuk. Vorige week speelden we een dijk van een wedstrijd, maar konden we verschillende uitstekende kansen niet verzilveren. Vandaag halen we uit een minimum aan kansen een maximum aan rendement.” Na de vele gelijke spelen was het belangrijk om nog eens te winnen. “Iedereen was gebrand op een zege en was bereid om zich dubbel in te zetten. Ondanks de inzet kwamen we niet in ons spel. Op karakter en dankzij onze strakke organisatie hebben we uiteindelijk toch de zege behaald. We hadden het nochtans niet onder de markt met Hoogstraten en we leken de grip op de wedstrijd te verliezen, maar na de gelijkmaker heeft iedereen een tandje bijgestoken. We mochten immers zeker niet met lege handen achterblijven.” Door de zege neemt Cappellen wat afstand van de middenmoot. “Een zege pakken voor een vrij weekend is extra leuk. We kunnen extra genieten en kleine blessure kunnen bij iedereen helen. We kunnen met vertrouwen naar de toekomst kijken en hoeven voor niemand ontzag te hebben. Enkel in Bocholt waren we een maatje te klein. We moeten dit de volgende weken doortrekken op zoek naar een plaats in de absolute top van het klassement.”

Feestvarken Geuens (hij evenaarde het record van Kurt Stoops) was eveneens tevreden. “Dit doet de ganse entourage van de club veel plezier. Hoogstraten is een ploeg die onder haar waarde geklasseerd staat en mag absoluut niet onderschat worden. Het was uiteraard geen nadeel voor ons dat met Tilburgs één van hun bepalende spelers de strijd moest staken. Ze hadden dan wel meer balbezit, maar echt gevaarlijk waren ze weinig.” Toch liet Cappellen de wedstrijd uit handen glippen. “Misschien zakten we onbewust teveel terug. De 1-1 schudde ons echter weer wakker en in het slot konden we alsnog de zege wegkapen. Misschien mag je het onverdiend noemen, maar vandaag namen we wat we eerder niet kregen. We krijgen nu een unieke kans om de top vijf te gaan bezetten.”