Nabeschouwing Cappellen FC – Duffel

Niet voor het eerst dit seizoen ging Cappellen FC één week na een knappe prestatie met de billen bloot. Bovendien gaf Cappellen ook tegen Duffel al in de openingsfase de wedstrijd volledig uit handen. De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar in het klassement. Geel-rood telt nog drie punten voorsprong op de bedreigde veertiende plaats.

Het hoeft niet gezegd dat de sfeer ver beneden het vriespunt lag in de catacomben van het Jos Van Wellenstadion. Bart De Roover zocht weinig excuses. “We leveren hier gewoon een belabberde prestatie. En dan spreek ik heus niet enkel over de eerste tien minuten. De manier waarop Duffel hier tussen de lijnen verscheen was duidelijk. Met hard werken, veel vechten en bikkelen voor elke morzel grond hebben ze ons klein gekregen. Wij werden hier afgestraft op onze ontbrekende wedstrijdmentaliteit. Er was een manifest gebrek aan respect voor deze club: een compleet manco aan eergevoel.” Doordat ondermeer Hoogstraten en Hamme wonnen is alles nog meer op een zakdoek terecht gekomen. “Tien ploegen kunnen nog degraderen. Ik hoop dat iedereen nu de ernst van de situatie correct zal inschatten. Voor aanvang van deze partij hadden we aan drie zeges genoeg om het behoud te verzekeren. Nu hebben we er nog vier of vijf nodig. We gaan elke week een knokkersmentaliteit nodig hebben om ons naar veilige oorden te kunnen opwerken.”

Andreas Destoop was één van de weinige lichtpunten. Hij ging na de pauze voorop in de strijd. “De trainer vroeg me om voor dreiging te zorgen. Met mijn doelpunt kon ik ons snel terug in de wedstrijd brengen. We hadden toen nog 40 minuten om de zaken recht te trekken en ikzelf kwam nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar het mocht niet baten.” Het kalf was eigenlijk al in de eerste helft verdronken. “Ik heb geen verklaring voor onze slappe eerste helft. Nochtans waren we ervoor gewaarschuwd en we hadden de ganse week al scherp getraind. Toch gaan we compleet de mist in en staan we eigenlijk 0-2 achter nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen is. Voor de rust hadden we al enkele kleine kansen. Als we daar toch nog 1-2 hadden kunnen maken, zat er wellicht meer in.” De 1-3 kwam hard aan bij Destoop. “We hadden hier op winst gerekend. Uit de twee duels met Duffel puurden we slechts één punt: te weinig. Winst had ons wat rust kunnen bezorgen, maar nu zullen we ook tegen City Pirates een wedstrijd op leven en dood moeten spelen. De bonus die we vorig weekend vergaarden, zijn we helaas weer kwijt.”