Nabeschouwing Bocholt – Cappellen FC

Voor de tweede week op rij verloor Cappellen met 3-2 na met 2-0 geleid te hebben. Toch was het gevoel na de partij op Bocholt geheel anders. Het Cappellen van tegen Heur-Tongeren kan tegen elke club verliezen; terwijl het geel-rood vanop Bocholt tegen elke ploeg kan winnen. Al overheerste logischerwijze de ontgoocheling.

“Eigenlijk spelen we hier gedurende 70 minuten de perfecte wedstrijd”, vond Bart De Roover. “We hadden controle over de wedstrijd en waar we konden, zorgden we voor gevaar. We wisten dat onze flanken een wapen konden zijn om het Bocholt lastig te maken en dat was ook zo. In de omschakeling hebben we verschillende keren voor gevaar kunnen zorgen. Na de 0-2 zijn we wellicht iets te ver ingezakt en kwamen we er ook niet meer uit. Toch doet het pijn om dan te moeten vaststellen dat je door twee afgeweken ballen en één misstap onderuit gaat. Dat is een veel te hard verdict voor de prestatie die de jongens afgeleverd hebben. We zullen elke week moeten knokken voor de punten.”

“Het is moeilijk te vatten dat we andermaal een 2-0-voorsprong uit handen geven”, vond Andreas Destoop. “We speelden het slim in de eerste helft en onze organisatie was top. Onze 0-1 op slag van rust kwam er op het ideale moment.” Geel-rood stoomde zelfde door naar 0-2 via een knappe goal van Destoop. “Ik raak hem inderdaad precies op de goede plaats en de bal ging er lekker in. Maar achteraf kopen we daar als ploeg niets voor. Het is misschien een cliché, maar ik had veel liever gewonnen zonder zelf te scoren.” Ondanks de dubbele marge liep het dus in extremis toch fout. “We wisten natuurlijk dat Bocholt van het windvoordeel gebruik zou willen maken om druk te zetten. De 1-2 gaf hen bovendien het nodige vertrouwen. Het is jammer dat ik de score net voor die 1-2 niet kon uitdiepen tot 0-3.” De partij kantelde dus, en Cappellen bleef andermaal met lege handen achter. Destoop: “Na de nul op zes hebben we tegen Hamme toch nood aan een zege om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.”

Bart Cornelissen die het eerste doelpunt voor Cappellen scoorde, baalde als een stekker. “Als je na zeventig minuten 0-2 leidt, mag je dat nooit weggeven. Ons blok viel echter weg, waardoor we de zege lieten glippen. Dit mogen we als team niet accepteren. Zeker niet nadat we de wedstrijd daarvoor volledig onder controle hadden. We gaven niets weg en combineerden zelf goed. Zo kwamen we ook tot enkele goede kansen. Maar bij 0-2 moeten we de wedstrijd gewoon leren doodmaken.” Cappellen sluit de heenronde af met zestien punten en voelt een pak ploegen in de nek hijgen. “Zestien punten is gewoon te weinig. Als je gaat kijken waar we allemaal punten te grabbel hebben gegooid, weten we dat we onszelf te weinig beloond hebben. Dat aantal staat niet in verhouding met wat we getoond hebben.”