Nabeschouwing Cappellen FC - Hoogstraten

Dinsdag 1 mei 2018

Cappellen FC kon ook in de thuiswedstrijd tegen Hoogstraten de punten niet thuis houden waardoor het op 41 punten blijft steken. De partij typeerde wel de werkpunten van geel-rood. Voor de rust vergat Cappellen de 1-0-voorsprong uit te diepen en net als zo vaak eerder dit seizoen slikte het een doelpunt in de slotfase.

Bart De Roover zat achteraf met gemengde gevoelens. "Hoogstraten heeft vandaag toch laten zien tot wat het in staat is. Het is onbegrijpelijk dat zij een gans seizoen tegen de degradatie hebben moeten vechten. In de eerste helft speelden we goed. Na de pauze was het veel minder. Het is jammer dat we het seizoen met een nederlaag afsluiten. Eindigt de wedstrijd op een gelijkspel stap je toch met een ander gevoel van het terrein. Anderzijds mag dit niet blijven hangen. We hebben ons objectief meer dan behaald. We zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen en kampeerden constant in de middenmoot." De Roover geeft zichzelf niet veel vrije tijd. "We gaan ons snel toeleggen op het nieuwe seizoen. Eén van de belangrijkste punten waar we ons moeten verbeteren is onze thuisreputatie. Het is frustrerend dat we in eigen huis zo weinig punten gepakt hebben."

Dirk Mathyssen scoorde het laatste geel-rode doelpunt van het seizoen. "Ik kreeg verbazend veel vrijheid bij die fase. Na de voorsprong domineerden we nog een kwartier, maar nadien kon Hoogstraten het evenwicht toch herstellen. In de tweede helft zat er te weinig vuur in ons spel. Er was te weinig diepgang en posities werden niet meer ingevuld. Dat een klutsbal voor de 1-2 zorgt is natuurlijk extra jammer." Mathyssen blikte net als zijn coach ook terug op het ganse seizoen. "Vooraf werden er veel vraagtekens geplaatst bij onze jonge ploeg. Van buitenaf was er weinig geloof in onze kwaliteiten. De jongeren werden echter goed omringd door enkele spelers met ervaring en dat werkte. Het is logisch dat we af en toe een mindere wedstrijd speelden, maar anderzijds wonnen we ook tegen Thes en Bocholt. Omdat bijna iedereen blijft, kunnen we volgend seizoen verder bouwen op deze kern en kunnen we hopelijk nog verdere stappen zetten."