Bocholt VV - Cappellen FC 1-2

Zondag 22 april 2018

Cappellen FC stuntte in Bocholt door er met 1-2 te winnen en zo de titelstrijd defintief in het voordeel van Thes Sport te doen kantelen. Geel-rood kwam nochtans eerst op achterstand, maar via Volant en Mathyssen werd de scheve situatie nog voor de rust omgebogen. Na de rust verdedigde Cappellen de zege die niet eens onverdiend kan genoemd worden. Bocholt zag niet alleen een eind komen aan een reeks van zeven zeges op rij; het verloor ook voor het eerst in eigen huis.

Bart De Roover posteerde met Tshibuabua en Volant twee nieuwe namen in de ploeg. De Vogelaere bleef rechtsachter, waardoor Volant op rechtsmidden terecht kwam. Bocholt, dat haar lot om de titel nog in eigen handen had, koos meteen voor het initiatief en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Dieme zette voor waarna Voorjans de bal in de vlucht, en via een verdediger, voorbij Joossens trapte: 1-0. De vreugde was echter van korte duur. De goed getrapte hoekschop van Deckers werd door Volant binnen gekopt: 1-1. Bocholt was even van slag, maar ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. Voorjans besloot oog in oog met Joossens naast en Odutayo mikte voorlangs. Aan de overzijde devieerde Mathyssen een voorzet van Tshibuabua naast. Ook Dieme vond het doelkader niet. Uiteindelijk was het Cappellen dat met een voorsprong naar de kleedkamers trok. Lemaire zag een schot afgeblokt worden, maar Mathyssen pikte de bal op en verschalkte Wertelaers: 1-2. Tshibuabua mikte nog eens voorlangs.

Na de rust ging Bocholt al snel risico's nemen om de titelkansen gaaf te houden. Odutayo trapte overhaast in het zijnet en de ingevallen Wang zag zijn schot op de kruising uit elkaar spatten. Topschutter Odutayo kreeg nog een goede kopkans, maar Joossens zag de bal gewoon voorlangs gaan. Cappellen kreeg op de tegenaanval misschien nog wel de beste kansen. Wertelaers kreeg op de hoek van de zestien de bal niet helemaal onder controle. Mathyssen leek met een lob te scoren, maar Dieme redde op de lijn. Nauwelijks een minuut later kwam ook Tshibuabua alleen voor doel. Hij trapte in het zijnet. In het slotkwartier zette Bocholt alles op de aanval. Eén keer moest Joossens tussenbeide komen. Het schot Odutayo werd over de dwarsligger geduwd. De kaap van de veertig punten is gerond.

Bocholt: Wertelaers, Pelligriti (55' Ramaekers), Van Den Putte, Scheelen, Didden (73' Janssen), Dieme, Odutayo, Peeters (60' Wang), Voorjans, Palmans, Vanhaen.
Cappellen: Joossens; De Vogelaere, Lenaerts, Geuens, Lemaire (87' Wouters); Volant (82' Cham), Kil, Floren, Deckers; Tshibuabua (82' Destoop) en Mathyssen.
Doelpunten:13' Voorjans 1-0, 14' Volant 1-1, 35' Mathyssen 1-2.
Geel: 53' Volant, 68' Floren.