Cappellen FC - Duffel 1-1

Zondag 15 april 2018

Ondanks een karrevracht aan kansen in de eerste periode moest Cappellen zich uiteindelijk tevreden stellen met een 1-1-gelijkspel. Vooral bezoekend doelman Hofmans speelde zich in de kijker. Enkel Dirk Mathyssen slaagde erin om hem te verschalken. Duffel dankte een afgeweken bal van El Yazidi om een punt uit de brand te slepen.

Cappellen begon in overdrive aan de partij. De eerste minuut was nauwelijks verstreken toen de bal al op de stip ging na een haakfout op Cham. Robbe Kil trapte echter binnen het bereik van Hofmans. Geel-rood ging nadrukkelijk op zoek naar een vroege treffer en Hofmans moest zich reppen om een schot van Destoop uit de benedenhoek te halen. De daaropvolgende hoekschop leverde dan wel het openingsdoelpunt op. Mathyssen trapte de lage voorzet van Deckers tegen de touwen: 1-0 na nog geen vijf minuten. Nog voor het kwartier verstreken was, belandde een vrije trap van Kil op de bovenkant van de lat. Niet veel later lanceerde Cham Destoop, maar Hofmans bracht andermaal redding. De eerste actie van Duffel leverde bijna de gelijkmaker op. Het vluchtschot van Vervoort stuitte echter via de binnenkant van de paal weer het veld in. Beide ploegen bleven voor animo zorgen. Vooral Hofmans, schoonzoon van Bart De Roover, liet zich opmerken. Eerst ranselde hij een vrije trap van Deckers uit de benedenhoek en enkele minuten later deed hij hetzelfde met een vluchtschot van Kil. Diezelfde Kil kopte vervolgens voorlangs. Cappellen kreeg vervolgens het deksel op de neus. Een vrije trap van El Yazidi week af en caprioleerde voorbij een kansloze Joossens: 1-1. Cappellen bleef de wet dicteren. Kil kopte over en na een actie van Deckers vonden zowel Kil als Destoop kwelduivel Hofmans op hun weg. Ook na een rush van Lemaire kreeg Kil de bal niet voorbij de bezoekende doelman.

Na de rust kon Cappellen logischerwijze niet meer hetzelfde brengen als uit de eerste periode. Tijdens de pauze waren overigens de hemelsluizen open gegaan waardoor het voetballen er niet eenvoudiger op werd. Het was dan ook een kwartier wachten op doelgevaar: een schuiver van Rymenants ging naast. Duffel had haar organisatie beter op punt dan in de eerste periode waardoor beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. De wervelende eerste periode kreeg dan ook geen vervolg en de partij verwaterde volledig; zowel letterlijk als figuurlijk. In de slotminuut probeer Kil het nog eens, maar Hofmans liet zich niet verrassen, waardoor het 1-1 bleef. 

Cappellen: Joossens; De Vogelaere, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Floren, Deckers, Kil; Destoop (72' Olongo Ekila), Mathyssen, Cham (72' Willemsen).
Duffel: Hofmans; Verlinden, Van Den Brande, Burnaby (46' Kambala), Ito; Vertonghen, Snoeys (90' Chberal); Rymenants, Vervoort, El Yazidi; Van Den Buijs.
Doelpunten: 5' Mathyssen 1-0, 27' El Yazidi 1-1.
Geel: 32' Vertonghen, 36' Floren, 49' Lenaerts, 51' El Yazidi, 71' Van Den Buijs.