Nabeschouwing Hades - Cappellen FC

Dinsdag 10 april 2018

Cappellen leed op Hades haar vierde uitnederlaag van het seizoen. Een extreem jong geel-rood weerde zich kranig, maar ging dus onderuit en ziet haar leidersplaats in het uitklassement in het gedrang komen.

"Details maken andermaal het verschil", analyseerde Bart De Roover. "Sögütcü krijgt één kans en scoort. Ik wil me absoluut niet verstoppen achter de jeugdigheid van ons team. We werken al een gans seizoen samen, maar bepaalde fouten keren steeds terug. Onze spelers moeten ook strenger zijn voor elkaar. Dat hebben we nodig om verdere stappen te zetten als team." In de tweede helft kwam Cappellen beter uit de verf. "We toonden dan wel de juiste wil en drive. We konden voor dreiging zorgen; al ontbrak het aan 100%-kansen. In de zone van de waarheid maakten we echter te vaak de foute keuze."

Maxim Deckers was ondanks zijn 24 jaar één van de oudste spelers aan bezoekende zijde. "Door blessures en schorsingen stonden we inderdaad met een heel jong elftal tussen de lijnen. Het was dan ook logisch dat we het eerste kwartier wat moesten zoeken. Dat valt niemand te verwijten. We hoopten om de rust te halen met een 0-0-stand. Helaas kregen we een opdoffer net voor de rust. Het was een typische spitsengoal. Alleen jammer dat we gewaarschuwd waren voor de manier waarop." Cappellen kwam na de rust beter voor de dag. "Na de rust hebben we de juiste mentaliteit getoond. We zorgden voor meer druk, maar kwamen helaas nauwelijks tot echte kansen. De bal wilde echter niet in ons voordeel rollen. Hopelijk loopt het volgende week vlotter en kunnen we tegen Duffel de kaap van de 40 punten ronden."

Jesse Claessens, die volgend seizoen naar Zwarte Leeuw trekt, stond nog eens in de basis. Voor hemzelf een verrassing: "De laatste weken deden we het goed in een 4-3-3-systeem. Ik had daardoor niet meer verwacht om nog eens aan de aftrap te staan. Omdat Hades echter met drie achterin speelde, opteerde onze trainer er echter voor om met twee spitsen te spelen. Het was de bedoeling dat Andreas en ik de ruimte in de rug van de defensie trachtten te benutten." Helaas voor Claessens zorgde zijn basisplaats niet voor puntengewin. "Het was eigenlijk een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Bij het tegendoelpunt verdedigden we nogal slordig. Aanvankelijk speelden we te stereotiep en konden we voor te weinig gevaar zorgen. Daarna pasten we wat aan en kwamen we beter voor de dag, maar het was onvoldoende om een punt uit de brand te slepen."