RC Hades - Cappellen FC 1-0

Zaterdag 7 april 2018

Cappellen FC verloor na een zoutloze wedstrijd met het kleinste verschil bij Hades. Sögütcü scoorde net voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde de thuisploeg zo de drie punten. Cappellen probeerde na de rust de bakens te verzetten, maar geel-rood slaagde er niet in om de achterstand weg te werken.

Met De Vogelaere, Wouters en Claessens dropte De Roover noodgedwongen nog eens drie extra youngsters in de basis. Het was dan ook logisch dat Cappellen even moest zoeken naar de juiste organisatie. Na een kwartier kwam Hades dan ook enkele malen gevaarlijk opzetten. Na een vlotte aanval devieerde Bilican een voorzet van Spitz echter naast. En niet veel later moest Joossens redding brengen op een poging van Sögütcü. Halfweg de eerste periode kwam ook Cappellen aan een eerste doelkans. Gijbels kende echter weinig problemen met een volley van Destoop. Op een vrije trap van Demulder moest ook Joossens de handen uit de mouwen steken. Op een hoekschop van Deckers klom Destoop het hoogste, maar de kopbal ging net over. De spelers leken met een 0-0 naar de kleedkamers te trekken tot Sögütcü zich vanuit de draai vrijmaakte en Joossens te grazen nam: 1-0.

Na de rust kon Cappellen meer druk naar voren te zetten. Lenaerts kopte een hoekschop van Deckers naast. Aan de overzijde eindigde een schot van Demulder eveneens buiten het doelkader. Met de inbreng van onder meer Willemsen en Cham hoopte De Roover alsnog een punt uit de brand te slepen. Eén keer kwam Cappellen dicht bij de gelijkmaker. Na een actie van Claessens kon Gijbels de knal van Mathyssen echter pareren. Geel-rood verloor net als twee weken geleden met het kleinste verschil.

Hades: Gijbels; Spitz, Vandermeeren, Gueroui; Decuypere, Bloemen, Celen, Demulder (75' Lenaerts); Meeus (85' Put), Sögütcü en Bilican.
Cappellen: Joossens; De Vogelaere, Volant, Lenaerts, Lemaire; Floren, Wouters (80' Cham), Deckers; Mathyssen; Claessens (80' Olongo Ekila) en Destoop (68' Willemsen).
Doelpunt: 43' 
Sögütcü 1-0.
Geel: 85' Volant, 88' Decuypere, 90' Cham.