Voorbeschouwing Hades - Cappellen FC

Vrijdag 6 april 2018

Na een weekje rust omwille van het paasweekend trekt Cappellen zaterdagavond naar Hades; de derde Limburgse tegenstander op een rij. Cappellen heeft overigens nog iets recht te zeggen tegen de Hasselaars, want in de heenronde liep geel-rood een overdreven 0-3-nederlaag op.

Hades staat in het klassement net onder Cappellen. Het startte nochtans sterk aan de competitie en greep slechts nipt naast de eerste periodetitel. Na 12 speeldagen stond Hades nog steeds op de tweede plaats. Uit haar laatste acht wedstrijden kon Hades slechts zes punten rapen. Het won tegen Tienen en Sint-Lenaarts. 

Cappellen liep veertien dagen geleden op een opdoffer tegen Spouwen-Mopertingen. Geel-rood wil op Hades de verloren punten graag goed maken, maar trainer Bart De Roover heeft puzzelwerk. Robbe Kil en Bavon Tshibuabua zijn geschorst. Maxim Volant brak tegen Spouwen-Mopertingen een beentje in zijn hand en is out voor de rest van het seizoen. De Lil en Geuens zijn hoogst twijfelachtig. Deckers en Mathyssen trainden amper, maar geraken normaal wel fit.

De Kern: Willemsen, Lenaerts, Floren, Destoop, Mathyssen, De Lil (?), Pirotte, Joossens, Geuens (?), Meyers, Adriaenssens, Claessens, Deckers, Wouters, Lemaire en Olongo Ekila.
Geblesseerd: Vandenbossche, Volant, Engelen, Huygen.
Geschorst: Tshibuabua (2/3), Kil (1/1).

Het verleden:
25/09/2016: RCFC - Hades 1-1
21/01/2017: Hades - RCFC 3-1
18/11/2017: RCFC - Hades 0-3