Nabeschouwing Vosselaar - Cappellen FC

Woensdag 14 maart 2018

Voor de vierde keer na nieuwjaar won Cappellen afgelopen zondag met het kleinste verschil. Na Hasselt, Tienen en Zwarte Leeuw beet nu ook Vosselaar haar tanden stuk op de geel-rode organisatie. In totaal kon Cappellen al voor de achtste keer de nul houden achterin. 

Bart De Roover was tevreden met de zege, maar was andermaal ook kritisch. "In de eerste helft was het niet goed. Opdrachten werden niet goed uitgevoerd en er was te weinig steun aan elkaar. Teveel spelers bleven onder het niveau dat we van hen mogen verwachten. Daarom heb ik tijdens de rust noodgedwongen wat aanpassingen moeten doen. Daardoor slaagden we erin om de wedstrijd toch naar onze hand te zetten." Ondanks de druk van de thuisploeg slaagde Vosselaar er tijdens de ganse wedstrijd wel nauwelijks in om kansen te creëren. "Vosselaar is een ploeg die vooral via stilstaande fases dreigt of teert op een flits van Kuijlaars. Wij van onze kant hebben, ondanks een moeilijk bespeelbare grasmat, toch geprobeerd om te combineren. We hebben nog één zege nodig om ons te verzekeren van het behoud."

Djeson Olongo Ekila kroonde zich tot matchwinnaar. De jonge flankspeler was de voorbije maanden uit de basisploeg verdwenen na een flitsende seizoensstart. Olongo Ekila: "Ik kende een vormdip en het was zeker geen makkelijke periode voor mij. Ik ben blij dat ik nu toch het vertrouwen van de coach opnieuw gekregen heb en nog eens mocht starten. Dat we bovendien ook winnen, maakt het allemaal extra leuk." Op het einde van de eerste periode kreeg Olongo Ekila al een wenkende kans. "Ik wilde de bal onder de doelman schuiven, maar hij pakte uit met een knappe reflex. Eigenlijk had ik daar ook al moeten scoren. Gelukkig kon ik na de rust de bal wel tegen de netten krijgen. Toen had ik het geluk wel aan mijn zijde." Voor Olongo Ekila was het overigens een kleine revanche. "In de heenwedstrijd kreeg ik inderdaad rood tegen Vosselaar. Het is dan leuk om nu te scoren. Net als toen was het overigens een zeer intense wedstrijd." Volgende week wacht leider Thes. "Het belooft een leuke wedstrijd te worden. In de heenwedstrijd scoorde ik twee keer. Hopelijk kan ik dat kunststukje nog eens overdoen."

Wesley Geuens heerste achterin andermaal in het luchtruim, maar wuifde de complimenten achteraf weg. "Ach, ik probeer gewoon te doen wat de trainer me vraagt: de ploeg op sleeptouw nemen en de organisatie bewaken. Dat lukt steeds beter en beter met de jongens rondom mij die steeds meer ervaring krijgen. Het feit dat we al bijna 10 keer de nul konden houden, is daar een mooi bewijs van." Cappellen kende een moeilijke start van de wedstrijd. "In de opwarming ontbrak het ons aan scherpte. We werden echter gewaarschuwd dat Vosselaar altijd in overdrive aan een wedstrijd begint. Ondanks de felle start van Vosselaar gaven we wel amper kansen weg. Na de rust speelden we iets anders waardoor we meer vat op de wedstrijd krijgen. Vosselaar ging dan lange ballen hanteren om de achterstand weg te werken, maar we hebben veel lengte achterin om met dat soort situaties om te gaan. Het is alleen jammer dat we onze kansen niet benutten om de wedstrijd sneller te beslissen. Dat blijft een werkpuntje." Cappellen staat momenteel opnieuw op een gedeelde zesde plaats in het klassement. "Mathematisch zijn we nog niet zeker van het behoud, maar het moet al heel raar lopen. In de komende weken krijgen we enkele voetballende ploegen voorgeschoteld die ons in principe moeten liggen."