Vosselaar - Cappellen FC 0-1

Zondag 11 maart 2018

Cappellen FC won zondag met het kleinste verschil op Vosselaar en is quasi zeker van een verlengd verblijf in de tweede klasse. Cappellen overleefde in de eerste twintig minuten de lokale storm en groeide in de wedstrijd. Olongo Ekila miste net voor de rust een dot van een kans, maar besliste net voorbij het uur de partij met het enige doelpunt. Vosselaar zocht nog naar de gelijkmaker, maar de score wijzigde niet meer.

Lenaerts kwam logischerwijze in de plaats van de geschorste Lemaire en Olongo Ekila verdreef Tshibuabua naar de bank. Vosselaar startte met veel overgave aan de wedstrijd en Cappellen had veel moeite om de thuisploeg af te houden. Joossens moest al snel een kopbal van Havermans onschadelijk maken en niet veel later trapte Dehond naast. Na een kwartier kwam Cappellen eindelijk eens in de buurt van Blondeel. De poging van Destoop werd echter afgeblokt. Halfweg de eerste periode kwam Destoop in botsing met Blondeel waarbij de lokale doelman geblesseerd de strijd moest staken. Cappellen kwam beter in de wedstrijd en na een lange ren van Destoop kwam Mathyssen net te kort. Vlak voor het rustsignaal mocht Olongo Ekila alleen op weg naar de ingevallen Hendrickx, maar het schot miste overtuiging.

Na de rust was de eerste kans opnieuw voor de thuisploeg. Joossens ging echter goed plat op een poging van Kuijlaars. Geel-rood nam de wedstrijd nadrukkelijker in handen. Hendrickx duwde een vrije trap van Kil over en Mathyssen dwong de doelman met een botsend schot tot een redding in twee tijden. Halfweg de tweede helft kwam Cappellen toch op voorsprong. Floren bereikte Deckers die met een steekbal Olongo Ekila vrijspeelde. Ditmaal liet de winger de kans niet liggen; 0-1. Vosselaar koos nog vaker voor de lange bal, maar kon Joossens eigenlijk nooit meer bedreigen. Aan de overzijde trapte Floren naast en keerde Lauryssen een poging van Mathyssen van de lijn. Ook de laatste mogelijkheid was nog voor Mathyssen die over kopte.

Vosselaar: Blondeel (23' Hendrickx); Lauryssen, Julien, Lenaerts, Defossez; Kuijaars, Vaes, Havermans, Nijs (70' Geudens), Dehond; Hannes.
Cappellen: Joossens; Volant, Lenaerts, Geuens, De Lil; Floren (79' Wouters), Kil, Deckers, Olongo Ekila (66' Tshibuabua); Mathyssen en Destoop (81' Willemsen).
Doelpunt: 65' Olongo Ekila 0-1.
Geel: 20' Destoop, 67' Kil.