Nabeschouwing Cappellen - Overijse

Woensdag 7 maart 2018

Na een leuke wedstrijd waarin twee ploegen volop voor de zege gingen, bleef Cappellen FC uiteindelijk met lege handen achter. Een te zwaar verdict dat meteen een aantal verliesplaatsen in het klassement oplevert. Het reeksje van vier wedstrijden zonder nederlaag kreeg meteen een abrupt einde.

Bart De Roover zat vooral met de late tegentreffer in zijn maag. "Het is de vierde keer dat een doelpunt in de slotminuten ons punten kost. Bovendien was het ook een vermijdbaar doelpunt. Concentratie moet er zijn tot het eindsignaal." Toch was De Roover over de prestatie van zijn team. "We begonnen goed aan de wedstrijd met wat dreiging. Daarna botsten we op een uitgekookt Overijse dat sterk is in de omschakeling met hun vinnige spitsen. We toonden echter de juiste drive en konden zo opnieuw in de wedstrijd komen." In de tweede helft ging Cappellen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. "Door ons systeem aan te passen kregen we een betere aansluiting naar de spitsen. We hadden dreiging genoeg, maar het ontbrak aan finesse in de zone van de waarheid. Dat betalen we uiteindelijk cash. Gelukkig blijft de kloof met de staartgroep onaangeroerd met de toppers die eraan komen in het vooruitzicht."

Robbe Kil scoorde voor het eerst sinds eind november, maar zijn treffer leverde uiteindelijk weinig op. "Het is jammer dat we met lege handen achter blijven. Na een moeilijke aanvangsfase wisten we Overijse goed op te vangen en kwamen we ondanks de achterstand steeds beter in de wedstrijd. We toonden de juiste ingesteldheid en met een aangepast systeem konden we Overijse in de tweede periode helemaal aan het wankelen brengen." Kil kreeg meteen na de rust al een eerste grote kans. "Met links was het vanuit een scherpe hoek niet eenvoudig, maar het scheelde uiteindelijk niet veel. Na de 1-1 hadden we echt het gevoel dat we er zouden overgaan. We bleven vooral vanop rechts dreigen en ik zocht dan steeds de ruimte aan de tweede paal, maar een tweede doelpunt zat er niet in. Dat was mede de verdienste van hun doelman die enkele knappe reddingen in huis had." Cappellen liet de kansen liggen en liep op een fataal tegendoelpunt. "Bij een hoge bal ontstond er een misverstand tussen Wesley, Nico en ikzelf. De bal viel voor hen dan nog perfect. Nadat we de voorbije weken misschien wel eens iets teveel kregen, krijgen we nu duidelijk te weinig."

Ook Maxim Deckers baalde als een stekker. "In de eerste periode waren we niet goed genoeg. Een echter verklaring heb ik niet. Maar in de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we terug geknokt na de pauze. Na de 1-1 vergaarden we nog enkele kansen, maar in de zestien ontbrak het ons aan scherpte. Met een punt hadden we nog kunnen leven, maar een nederlaag is een te zwaar verdict." Na een mooie maand februari begint maart dus slecht. "Even niet opletten betaal je duur. Het is een domper na onze reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag. Met het oog op de wedstrijden bij Vosselaar en Thes hadden we toch op meer gehoopt. Maar misschien kunnen we ons voordeel halen tegen die voetballende ploegen."