Cappellen FC - Overijse 1-2

Zondag 4 maart 2018

Na een aangename wedstrijd moest Cappellen in extremis het onderspit delven tegen Overijse. De Brabanders waren via een betwiste strafschop op voorsprong gekomen. In een prima tweede helft bracht Kil Cappellen langszij. Geel-rood ging op zoek naar de drie punten, maar botste in de slotminuut op een fatale tegenstoot. 

Cappellen nam de wedstrijd aanvankelijk in handen en dreigde al snel. Een poging van Destoop werd afgeblokt en na een knappe deviatie van Destoop zag Mathyssen een schot gestuit worden door De Boodt. Na tien minuten kon Overijse het evenwicht herstellen en toen Volant een voorzet van Spreutels met de hand beroerde, ging de bal op de stip. Heymans faalde niet en zette Overijse op voorsprong: 0-1. Cappellen was van slag en kende tien moeilijke minuten. Joossens moest een hoekschop van Spreutels over duwen en een lob van Vander Elst was te hoog. Pas na 25 minuten kwam Cappellen opnieuw de neus aan het venster steken, maar de vrije trap van Kil ging over. In de slotfase van de eerste helft barstte de partij helemaal open. Na een knappe persoonlijke actie vond Lemaire De Boodt op zijn weg en aan de overzijde mikte Spreutels op de paal. Tussendoor wuifde Van Uffelen lokaal appel voor een strafschop weg na een fout op Mathyssen. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft was voor Tshibuabua die de vuisten van De Boodt viseerde.

Na de pauze ging Cappellen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Destoop legde te weinig overtuiging in zijn schot en een poging van Kil ging voorlangs. Tshibuabua leek voor de 1-1 te zorgen, maar werd afgevlagd voor buitenspel. De verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Destoop zette zijn bewaker in de wind en bracht laag voor. Kil duwde aan de tweede paal binnen: 1-1. Cappellen moest de voet even van het gaspedaal halen. Claes kon zo nog eens dreigen voor Overijse, maar de volley ging naast. Cappellen wilde de zege en De Boodt ranselde een vrije trap van Deckers uit de winkelhaak. Met twee ploegen die vol voor de zege gingen, bleef het een aangenaam kijkstuk. Na een hoekschop stond Michiels op de juiste plaats om een schot van Geuens te keren. Volant kreeg nog een unieke kans om Cappellen op voorsprong te zetten, maar hij verslikte zich in zijn controle. In de slotminuut kreeg Cappellen nog een dubbele opdoffer. Eerst kreeg Tshibuabua rood en vervolgens bezorgde Delogu Overijse in extremis de volle pot: 1-2.

Cappellen: Joossens; Lemaire, Volant, Geuens, De Lil; Floren, Kil, Deckers; Mathyssen, Tshibuabua; Destoop (81' Olongo Ekila).
Overijse: De Boodt; Delorge, Michiels, Taelemans, Hermans; Coquelle (81' Vanderelst), Claes (81' Beckers), Heyvaert, Spreutels; Vander Elst en Weynants (76' Delogu).
Doelpunten: 14' Heyvaert 0-1 (strafschop), 57' Kil 1-1, 90' Delogu 1-2.
Geel: 50' Spreutels, 52' Volant, 66' Claes, 66' Lemaire.
Rood: 89' Tshibuabua