Nabeschouwing Tienen - Cappellen FC

Dinsdag 13 februari 2018

Een schoonheidsprijs verdiende de wedstrijd op Tienen niet. Maar Cappellen pakte dankzij het kopbaldoelpunt van Mathyssen wel de volle buit en kan stilaan naar boven beginnen kijken. Geel-rood heeft immers aansluiting gevonden met de vijfde plaats, terwijl Tienen al elf punten achterstand telt.

"Dit zijn drie heel belangrijke punten", opende Bart De Roover. En meteen vatte dat de ganse wedstrijd samen. "Net als tegen Hasselt was die een wedstrijd die perfect op 0-0 kon eindigen, maar twee maal trekken we met het kleinste verschil aan het langste eind. Op deze manier diepen we de kloof met de veertiende plaats toch stilaan uit." De Roover stelde vast dat zijn ploeg geen goede wedstrijd speelde. "We begonnen nochtans goed, maar verloren daarna het middenveld. Misschien speelden we te hoog waardoor de ruimtes te groot werden. In de tweede helft ging het weer beter." Na de rode kaart voor Lenaerts vuurde De Roover zijn spelers nog meer aan dan gewoonlijk. "zelfs met tien moet je de druk op de bal hoog houden. Bovendien moeten we nog leren om elkaar te coachen. Dat gebeurt nog te weinig."

Robbe Kil was één van de spelers die in het slot vele meters moest maken om de gaten te dichten. "Met een man meer hield Tienen het veld breed en dan moest er extra gewerkt worden. We kozen ervoor om realistisch te voetballen en konden zo stand houden." De inzet en mentaliteit compenseerden eens te meer de spektakelwaarde van de wedstrijd. "Aanvankelijk hadden we het goed onder controle. Sommige spelers geraakten echter niet in de wedstrijd, waardoor we wegzakten. Er zaten veel slordigheden in ons spel. Na de rust waren we opnieuw scherper in de duels en toonden we meer druk naar voren." Dat het enige doelpunt uit een stilstaande fase viel, was geen verrassing voor Kil. "We weten dat dat één van onze wapens is. Ik kon de vrije trap van Deckers vanuit een scherpe hoek toch nog voor doel brengen. De doelman zat er onvoldoende bij waardoor Mathyssen kon scoren." De 0-1 zorgde voor vertrouwen. "We geven als team weinig kansen weg. Als je dan op voorsprong komt, ebt de stress weg. Ook na de rode kaart behielden we de organisatie en had ik nooit het gevoel dat we de drie punten nog zouden weggeven. Als iemand een foutje begaat, zal een ander dat ook oprapen. Dat is de sterkte van deze ploeg." Cappellen lijkt bijna zeker van het behoud. "We mogen echter niet achteruit leunen. We moeten proberen de volgende weken nog wat punten te pakken en daarna ontspannen de toppers in de ogen kijken."

Bjorn Joossens hield voor de tweede week op rij de nul. "Veel werk kreeg ik ook niet op te knappen. Voor de rust heb ik amper een bal gezien. Zelfs hun voorzetten waren niet goed. Na de rust kregen ze wel snel een kans via Keita, maar die kon vanuit die hoek moeilijk scoren." Na de 0-1 kwam Tienen wel nadrukkelijker opzetten. "Het is logisch dat ze meer druk zetten. Eén keer kwamen we goed weg toen Blockx een voorzet-schot tegen de paal werkte. Nadien kregen ze nog één schot tussen de palen, maar de bal was binnen mijn bereik." Cappellen schuift door de zege een plaatsje op in het klassement en zet Tienen op ruime afstand. "Met Sint-Lenaarts en Zwarte Leeuw komen er nog kansen aan. We mogen in onszelf geloven om de volgende weken nog een aantal zeges toe te voegen aan ons reeksje."