Tienen - Cappellen FC 0-1

Zondag 11 februari 2018

Cappellen FC ging op Tienen gevleid met de drie punten aan de haal. Beide ploegen domineerden delen van de wedstrijd, maar Cappellen kon via Mathyssen als enige scoren. In het slotkwartier moest Cappellen met tien verder na rood voor Lenaerts. Geel-rood plooide terug, maar overleefde de lokale stormloop al bij al nog eenvoudig.

Bij Cappellen kwamen De Lil en Destoop in de ploeg ten nadele van Olongo Ekila en de geschorste Volant. Geel-rood nam de wedstrijd al snel in handen, maar de plaatsbal van Kil ging naast. Cappellen liet de bal goed rondgaan, maar grote kansen bleven uit. Het was dan ook Tienen dat de eerste bal tussen de palen kreeg. Het schot van Blockx leverde echter geen problemen op voor Joossens. Aan de overzijde zweefde Hannes een kopbal van Willemsen uit doel. Gaandeweg nam Tienen de wedstrijd in handen, maar in de zone van de waarheid blonk de thuisploeg uit in onzorgvuldigheden. Een kopbal van Blockx ging ruim een meter naast. Kort voor de rust kwam Cappellen nog dicht bij een voorsprong, maar in een scrimmage kregen Mathyssen en Kil de bal niet tegen de touwen.

Na de rust kreeg Tienen wel een stevige kans, maar Keita trapte naast. Aan de overzijde kon Kil een vrije trap van Deckers terug voor doel brengen. Mathyssen verschalkte Hannes: 0-1. Niet veel later strandde een voorzet-schot van Lemaire op het dak van het doel. Tienen begon meer risico's te nemen en kwam ook beter in de wedstrijd. Na een actie en schot van Diouck devieerde Blockx de bal tegen de paal. Halfweg de tweede periode duwde Joossens een schot van Willems over de dwarsligger. Tienen zette door en toen Lenaerts de doorgebroken Blockx neerhaalde moest Cappellen met tien verder. De Roover trok Lemaire naar het centrum van de defensie. Tienen ging voor een slotoffensief, maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Zowel Keita als Cabumi probeerden het vanop afstand, maar Joossens stond even vaak op de juiste plaats. Cappellen pakt zes op zes en telt inmiddels elf punten meer dan Tienen, veertiende in het klassement.

Tienen: Hannes; Willems (85' Hoebregs), Joosten, A. Vos, Swerten; Marchoul, J. Vos; Keita, Diouck, Cabumi; Blockx.
Cappellen: Joossens; Lemaire, Lenaerts, Geuens, De Lil; Floren, Kil, Deckers; Destoop (75' Olongo Ekila), Mathyssen, Willemsen (70' Wouters).
Doelpunt: 53' Mathyssen 0-1.
Geel: 79' Olongo Ekila.
Rood: 73' Lenaerts.