Voorbeschouwing Cappellen FC - City Pirates

Zaterdag 13 januari 2018

Voor de eerste officiële wedstrijd van 2018 ontvangt Cappellen FC zondag (aftrap 14.30 uur!) buur City Pirates. Na de vier op zes net voor de winterstop hoopt Cappellen de positieve lijn door te trekken en bij winst over City Pirates te wippen in het klassement.

City Pirates is één van de vier nieuwkomers in de reeks. Het kent tot op heden een vrij zorgeloos seizoen en parkeert zich in de middenmoot. Net als Cappellen scoorde City Pirates al dertig keer in deze jaargang: twee van de productiefste ploegen in de reeks. In de winterstop speelde City Pirates drie oefenwedstrijd. Tegen Rupel Boom werd verloren (2-6); tegen Ternesse (2-7) en Woluwe Zaventem (3-2) werd gewonnen.

Cappellen krijgt de volgende weken de kans om de kloof met de veertiende plaats verder uit te diepen. Bij geel-rood zijn nieuwkomers Joossens en Meyers speelgerechtigd. Meyers is wel twijfelachtig. Engelen en de doelmannen Vandenbossche en Huygen zijn na hun operaties uiteraard voor lange tijd buiten strijd. Robin Lenaerts sukkelt met pubalgie en is twijfelachtig. 

De kern: Willemsen, Lenaerts (?), Volant, Floren, Destoop, Mathyssen, De Lil, Pirotte, Joossens, Geuens, Meyers (?), Adriaenssens, Tshibuabua, Kil, Claessens, Deckers, Lemaire en Olongo Ekila.
Geblesseerd: Vandenbossche, Engelen, Huygen.

Het verleden:
09/09/2017: City Pirates - RCFC 2-2