Cappellen FC - Jong Antwerp 2-0

Zaterdag 6 januari 2018

Cappellen FC heeft haar oefenpot tegen de beloften van Cappellen vrij eenvoudig gewonnen. Bavon Tshibuabua zorgde voor beide doelpunten. Eerder op de middag hadden de beloften, aangesterkt met onder meer Claessens, Willemsen en Adriaenssens, de U19 van Antwerp gewonnen met 3-1.

Sten Vandenbossche, Roel Engelen en Jarne Huygen moesten de wedstrijd na hun operaties uiteraard geblesseerd volgen. Bart De Roover, ook al op krukken na een heupoperatie, posteerde Björn Joossens tussen de palen. Robin Lenaerts bleef aan de zijlijn. Hoewel Jong Antwerp aardig meevoetbalde, was Cappellen een maatje te groot. De Roodwitten kwamen vooral kracht te kort. Tshibuabua kopte al snel een hoekschop net naast. Niet veel later was de 1-0 wel een feit toen Tshibuabua een voorzet van Mathyssen voorbij Lathouwers werkte. Cappellen zette door en kwam na het half uur op 2-0 nadat Tshibuabua zijn bewaker aftroefde en de bal in de verste hoek deponeerde.

Ook na de rust waren de beste kansen voor de thuisploeg. Ondermeer Destoop en Olongo Ekila kwamen dicht bij een derde doelpunt, maar gescoord werd er niet. Antwerp kwam éénmaal dicht bij de aansluitingstreffer, maar Niangabou mikte een vrije trap net over.

Cappellen: Joossens; Lemaire, Volant, Geuens, De Lil; Kil (46' Olongo Ekila), Floren, Deckers (46' Meyers); Mathyssen, Tshibuabua en Destoop.
Doelpunten: 12' Tshibuabua 1-0 en 33' Tshibuabua 2-0.