Nabeschouwing Cappellen FC - Bocholt

Woensdag 6 december 2017

Wie gehoopt had dat de zege op Duffel een nieuwe reeks inluidde, kwam bedrogen uit. De wedstrijd tegen Bocholt werd op alle vlakken een flinke opdoffer. Cappellen kwam eigenlijk nooit in het stuk voor en verloor dan ook kansloos. Bovendien maakt geel-rood een tuimelperte in het klassement.

"Na Hades is dit al de tweede zware thuisnederlaag op rij", merkte De Roover op. "Hier zullen we onze lessen moeten uit trekken. In deze reeks is het belangrijk om een constant niveau te halen om tot prestaties en resultaten te kunnen komen. Tegen Bocholt bleven enkele spelers ver beneden hun normale niveau en dat had een weerslag op het ganse team." De Roover had duidelijk meer verwacht van zijn spelers. "Na Duffel waren er duidelijk enkele spelers die zich al rijk rekenden. Het is nogmaals gebleken dat we met het ganse team een topprestatie moeten leveren om punten te pakken in deze reeks. Elke speler moet zijn voet ervoor zetten om de mensen te danken die deze club overeind houden. Ook op training moet iedereen steeds scherp zijn. We zullen aan onze wedstrijdmentaliteit moeten werken."

Bocholt nam al vrij snel de wedstrijd in handen. "We liepen al snel achter een ongrijpbare bal aan", vond Robin Lenaerts. "We kregen geen grip op de partij en we gingen te pas en te onpas uit positie lopen. Daardoor ging ook onze organisatie onderuit. We hoopten nog met 0-0 de pauze te halen zodat we weer rust in het team konden krijgen, maar dat was ons helaas niet gegund." Cappellen kon echter ook in de tweede helft de bakens niet verzetten. "We bleven zwak in de duels. Misschien is het veelzeggend dat we geen enkele kaart pakten. Misschien moeten we wat meer smeerlapjes worden." De 0-2 en 0-3 vielen bovendien snel na elkaar. "Met enkele wissels probeerden we het tij te keren, maar de 1-3 viel wat laat. Als we snel een tweede keer hadden kunnen scoren, had er ongetwijfeld angst in hun rangen geslopen, maar nu konden ze het vrij eenvoudig onder controle houden. Het is nu belangrijk om de focus naar de derby op Hoogstraten te leggen. Steevast een moeilijke verplaatsing, maar we moeten er toch punten gaan oogsten. Anders komen we echt in gevaarlijk water en dat moeten we toch proberen te vermijden. In deze reeks is de mentaliteit vaak doorslaggevend. Op dat vlak zijn we tegen Bocholt te kort geschoten. Dat mag ons in Hoogstraten niet nog eens overkomen."

Andreas Destoop volgde zijn ploegmaat in zijn analyse: "We werden op alle vlakken overklast. De 0-1 vlak voor rust was een opdoffer, maar we geloofden in onze kansen. We pepten elkaar op en kwamen goed uit de kleedkamer. Bij twee tegenstoten kon Bocholt op korte tijd de score verder uitdiepen tot 0-3." Op het uur bracht De Roover dan Destoop en Onlongo Ekila in. "We hoopten het tij nog te kunnen keren, maar zowel Dries Willemsen als ikzelf vonden de keeper op onze weg. Daardoor konden we Bocholt te weinig onder druk zetten. Valt onze 1-3 iets sneller, had er misschien nog meer ingezeten." Na de zege op Duffel had niemand zich aan deze offday verwacht. "Misschien is het typerend voor een jonge ploeg dat we wisselvallig presteren. Het is alleszins aan ons om Hoogstraten de rekening te presenteren."