Cappellen FC - Bocholt 1-3

Zondag 3 december 2017

Cappellen moest duidelijk haar meerdere erkennen in een fris en monter voetballend Bocholt. De Limburgers waren doorlopend de betere ploeg en konden dat overwicht net voor de rust omzetten in de 0-1. Na de koffie kwam Cappellen beter in de wedstrijd, maar twee doelpunten net voor het uur beslisten de partij. Dirk Mathyssen redde in het slot de eer van de thuisploeg.

Onder het toekijkend oog van Sinterklaas begon Bocholt het best aan de wedstrijd. De Limburgers eisten meteen de bal op; al deden ze daar aanvankelijk bijzonder weinig mee. Pas na achttien minuten was er het eerste doelgevaar. Vandenbossche duwde de vrije trap van Palmans over de dwarsligger. Cappellen herstelde het evenwicht en kwam de neus stilaan aan het venster steken. Het schot van Willemsen net voorbij het half uur zorgde echter niet meteen voor groot gevaar. Naarmate de eerste helft vorderde nam Bocholt opnieuw het voortouw. De eerste uitgespeelde aanval zorgde meteen voor de bezoekende voorsprong. Ramaekers; al dan niet vanuit buitenspel vertrokken; kreeg de bal tot bij Vanhaen die van kortbij de 0-1 binnen trapte. 

Na de rust probeerde Cappellen de bakens te verzetten, maar meer dan wat balbezit leverde dat niet op. Het doelgevaar kwam echter van de bezoekers. Vandenbossche pareerde het schot van Ramaekers met de vuisten. Het bleek slechts uitstel van executie. Pelligriti bereikte Vanhaen die de bal buiten het bereik van Vandenbossche plaatste: 0-2. Nauwelijks vier minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Vanhaen was de lokale defensie te snel af en schotelde Ramaekers de 0-3 voor. Vandenbossche moest met een knappe redding op een vrije trap van Pelligriti zelfs een vierde bezoekend doelpunt vermijden. Bocholt haalde de voet wat van het gaspedaal en Cappellen kon in het laatste kwart van de wedstrijd toch nog enkele kansen bij elkaar voetballen. Destoop stuitte eerst op Wertelaers en even later hield de bezoekende doelman ook Willemsen van succes. Bocholt loerde op de tegenaanval en de snelle Ramaekers zag zijn schot door de paal gekeerd worden. Cappellen bleef op zoek gaan naar de eerredder en kreeg uiteindelijk loon naar werken. De kopbal van Destoop ging nog over, maar Mathyssen trapte een afgeweerde hoekschop tegen de touwen: 1-3. Verder kwam Cappellen echter niet meer.

Cappellen: Vandenbossche; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Floren, Deckers, Mathyssen; Willemsen (78' Adriaenssens), Tshibuabua (59' Destoop), Cham (59' Olongo Ekila).
Bocholt: Wertelaers; Scheelen, Palmans, Dieme; Pelligriti, Van Den Putte, Wang (67' Bongiorno), Peeters, Goossens; Ramaekers (86' Mertens) en Vanhaen.
Doelpunten: 41' Vanhaen 0-1, 54' Vanhaen 0-2, 58' Ramaekers 0-3, 83' Mathyssen 1-3.
Geel: 20' Scheelen, 43' Pelligriti, 84' Goossens, 88' Peeters.