Nabeschouwing Duffel - Cappellen FC

Dinsdag 28 november 2017

De zege op Duffel leverde niet alleen drie punten op; het zorgde bovendien voor een opmars van de elfde naar de zevende plaats in het klassement. Desondanks blijft de kloof met de veertiende uit het klassement slechts drie punten. 

Bart De Roover was uiteraard opgelucht dat zijn ploeg na twee nederlagen nog eens kon proeven van de smaak van een overwinning. "We wisten voor de aftrap dat een zege een wereld van verschil kon betekenen. Een zege of een nederlaag betekent het verschil tussen plaats 5 of plaats 14." Cappellen maakte voor de rust al het verschil met de thuisploeg. "We speelden inderdaad een degelijke eerste periode. De veldbezetting was iets anders, waarbij we vooral op de infiltraties van Deckers en Kil rekenden. We hebben daar deze week hard aan gewerkt op training. Dat plan werkte waardoor we met een veilige 0-2 naar de kleedkamers trokken." Na de rust was het minder mooi om aanzien. "Een aantal spelers wilde vol voor een derde doelpunt gaan. Anderen opteerden ervoor om de voet van het gaspedaal te halen. Daardoor krijg je een ploeg die op twee gedachten hinkt. De organisatie bleef echter, want we gaven immers nauwelijks iets weg. Iedereen kweet zich van zijn taken, waardoor we drie belangrijke punten kunnen bijschrijven op ons conto."

Robbe Kil was met zijn twee treffers uiteraard man van de match. "Die doelpunten zijn echter ondergeschikt aan de zege. Na de nederlagen van de voorbije weken was er toch wel wat druk om in Duffel zeker te winnen. Dat we geen schoonheidsprijs krijgen voor onze zege op Duffel is dan ook niet belangrijk. De voorbije weken speelden we goed en pakten we geen punten. Eens op een lelijke manier winnen, mag dan ook wel eens." Hoewel het misschien niet mooi was, vond Kil de zege wel verdiend. "We lieten aanvankelijk het initiatief wat aan Duffel, maar konden al snel voor druk zorgen. We benutten de ruimtes goed en konden op die manier ook tweemaal scoren. Na de rust hebben we het dan volwassen aangepakt. We hebben de wedstrijd dood gemaakt en Duffel kwam eigenlijk niet tot kansen." Door de zege schuift Cappellen dus weer op. "We staan opnieuw in de linkerkolom. In de volgende weken hopen we nog wat punten te pakken om daar te blijven." Volgende week zal dan wel zonder Kil moeten gebeuren die op Duffel zijn derde gele kaart van het seizoen pakte. "Ik stond al een tijdje op twee en dan weet je dat die kans altijd bestaat. Het was zeker niet de bedoeling, maar ik raakte mijn opponent wel."

Dries Willemsen was wellicht de meest verrassende naam in de ploeg. Ondanks wat plankenkoorts had hij met twee assists een groot aandeel in de zege. "Echt zenuwen waren het niet. Maar het was wel even wennen, want mijn laatste optreden dateert toch al weer van enkele weken geleden. Al snel vond ik de ruimte op de flanken en konden we daar als team van gebruik maken." Willemsen gaf dus tweemaal de assist aan Kil. "Bij het eerste kon de ik bal tot bij Robbe schuiven die het snelst reageerde nadat hij eerst op de doelman stuitte. De 0-2 was er één uit het boekje. Na Duffels balverlies brak Volant uit die mij bediende waarna ik Kil kon lanceren. We wisten dat er op de tegenaanval mogelijkheden lagen en dat is gebleken." Dat Kil tweemaal kon scoren was geen toeval. "Door de infiltraties van Kil en Deckers hoopten we de buitenspelval te omzeilen. Vanuit de tweede lijn konden we zo gevaarlijk zijn." Na de rust zakte Cappellen weg. "Duffel speelde alles of niets en dan kruip je als ploeg automatisch wat achteruit. Buiten de vrije trap en een schot op het eind kon Duffel echter weinig klaarmaken. Daardoor doen we een uitstekende zaak in het klassement. Laat ons hopen dat we ons puntentotaal in de komende weken nog verder kunnen aandikken."