K.FC.Duffel - Cappellen FC 0-2

Zondag 26 november 2017

Cappellen FC pakte bij Duffel na een nul op zes drie zeer belangrijke punten. Na een degelijke eerste helft leidde Cappellen al verdiend met 0-2 via twee treffers via Robbe Kil die zelfs dicht bij een derde kwam na een vrije trap op de paal. Na de rust controleerde Cappellen de partij. Duffel drukte wel, maar kwam nauwelijks aan kansen. 

Sten Vandenbossche geraakte speelklaar en nam zijn plaats tussen de palen weer in. Dries Willemsen verving de geschorste Mathyssen. Cappellen begon in een licht gewijzigde veldbezetting en dat noopte aanvankelijk tot wat voorzichtigheid. De eerste dreiging kwam dan ook van de thuisploeg, maar Lemaire onzette Moding echt gevaarlijk kon worden. Aan de overzijde probeer Tshibuabua het eens, maar Hofmans kende geen problemen met het botsend schot. Cappellen nam de wedstrijd in handen en na een prima cross van Deckers kwam Cham in balbezit. Het schot ging echter over. Halfweg de eerste periode klom Cappellen op voorsprong. Willemsen zette voor en Kil geraakte in twee tijden voorbij doelman Hofmans: 0-1. Cappellen drukte door. Willemsen trapte overhoeks net naast en een vrije trap van Kil ging via de paal naast. Geel-rood, voor de gelegenheid in het blauw, zocht en kreeg een tweede doelpunt. Volant brak uit, bediende Willemsen die Kil perfect de ruimte in stuurde. Oog in oog met Hofmans faalde KIl niet: 0-2. Via Tshibuabua kwam er zelfs nog een kans op een derde doelpunt, maar het schot ging naast.

Duffel probeerde via een dubbele wissel de bakens te verzetten en dat leverde alleszins meteen gevaar op. Vandenbossche ranselde een vrije trap van Moding uit de benedenhoek. Cappellen ving Duffel op vanuit een strakke organisatie waardoor de thuisploeg wel balbezit, maar geen kansen had. Pas in het slotkwartier kwam er opnieuw opwinding. Een zwabberbal van El Yazidi belandde op de lat en diezelfde El Yazidi strandde enkele minuten later na een knappe dribbel op Vandenbossche. De laatste kans was nog voor Cappellen. Claessens zette voor, maar Destoop kopte de bal net naast.

Duffel: Hofmans, De Kegel, Snoeys, Van Den Brande, Ito; Vervoort (46' Verlinden), Van Den Buijs (46' Burnaby); Moding, El Yazidi, Rymenants; Kambala.
Cappellen: Vandenbossche; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Willemsen (69' Olongo Ekila), Kil, Floren, Deckers, Cham (77' Destoop); Tshibuabua (82' Claessens).
Doelpunten: 24' Kil 0-1 en 38' Kil 0-2.
Geel: 30' Ito en 73' Kil.