Nabeschouwing Spouwen Mopertingen - Cappellen FC

Dinsdag 14 november 2017

De verplaatsing naar Spouwen Mopertingen liep voor de troepen van Bart De Roover met een sisser af. Hoewel Cappellen de wedstrijd volledig onder controle had, ging het toch de boot in. In het klassement ziet Cappellen daardoor onderin een pak teams weer dichterbij sluipen 

Bart De Roover had er dan ook flink de pest in. "Op zo'n manier de boot ingaan is extra pijnlijk. We startten nochtans prima aan de partij en konden snel op voorsprong klimmen. Zoals al te vaak zijn de eerste minuten na een doelpunt dubbel zo belangrijk. Dat bleek vandaag eens te meer want we slikten te snel de gelijkmaker." Ondanks lokale druk kon Cappellen toch met die 1-1-stand de rust ingaan. "Na de koffie hebben we geprobeerd om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. Het verschil tussen beide teams was duidelijk de efficiëntie. Waar wij onze kansen niet afmaakten, profiteerde Spouwen Mopertingen van enkele fases waarin we verdedigend te zwak voor de dag kwamen. Het gebrek aan matureiteit kost ons vandaag drie dure punten." Daarmee verwees De Roover meteen naar de gevolgen in het klassement. "Een slechte middag kan direct zware gevolgen hebben. We moeten elke week met zijn allen top zijn om tot resultaten te komen. Als enkele schakels niet bij de les zijn, wordt dat meteen cash betaald."

Ook Wesley Geuens was uiteraard niet tevreden. "We hebben de drie punten gewoon uit handen gegeven. Zowel offensief als defensief maakten we teveel fouten, waardoor we Spouwen-Mopertingen een cadeau deden." In gure weersomstandigheden trok geel-rood zich aanvankelijk goed uit de slag. "We vingen de lokale aanvalspogingen goed op en konden hen zo uit de gevarenzone houden. Wij waren met onze tegenprikken toch dreigender en dat leverde na een half uur een voorsprong in. Ik ging er vanuit dat we toen al een grote stap naar de zege gezet hadden, maar dat draaide helaas anders uit. Spouwen-Mopertinge scoorde meteen tegen en kwam nog voor de rust enkele keren dicht bij een tweede doelpunt." In de tweede periode dicteerde Cappellen opnieuw de wet. "We drongen de thuisploeg ver terug en creëerden enkele prima kansen. Nadat Deckers zijn plaatsbal gestuit zag worden, kregen we het deksel op de neus. Na een afgeweerde hoekschop kwam de thuisploeg met een wereldgoal op voorsprong." Cappellen bleef in haar kansen geloven en kwam erg dicht bij de 2-2. "Het geluk zat ons niet mee. Robbe trapte op de paal en een poging van Deckers belandde op de lat. We gingen vervolgens steeds meer risico's nemen wat resulteerde in een derde doelpunt. Net als bij de 2-1 gaven we teveel ruimte weg, waardoor de speler vanop grote afstand kon scoren." Wie dacht de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit. "Ik kon nog de 3-2 maken en we hadden nog hoop op een goede afloop. De bal wilde echter niet goed vallen, waardoor we met lege handen achterbleven.

Net als vorige week werd Nico Lemaire op de linksachter geposteerd. "Door de blessure van Vincent De Lil en Roel Engelen ben ik daar terecht gekomen. Het was uiteraard wat wennen omdat het tegen mijn voet is, maar het begint steeds beter te lopen." Toch was Lemaire niet echt gelukkig. "Het zat allemaal tegen vandaag. We schoten twee keer op het kader en maakten ook nog een own-goal. We hadden verschillende keren het gevoel dat we op en over de Limburgers zouden gaan, maar het mocht niet zijn. Dame Fortuna koos blijkbaar de kant van de thuisploeg die ook drie wereldgoals lukte."