Spouwen Mopertingen - Cappellen FC 4-3

Zondag 12 november 2017

Cappellen FC is er niet in geslaagd om ook in Spouwen-Mopertingen punten te sprokkelen. Het domineerde nochtans een groot deel van de wedstrijd, maar onder meer paal, lat en een dolle slotfase zorgden ervoor dat geel-rood met lege handen moest afdruipen.

De wedstrijd begon evenwichtig. Beide ploegen probeerden er ondanks de gure omstandigheden het beste van te maken, maar in de zone van de waarheid ontbrak het aan precisie. Na een half uur kon geel-rood de score openen. Tshibuabua kopte een hoekschop van Mathyssen binnen. De vreugde was echter van korte duur. Poell bereikte Yildiz die de bordjes weer in evenwicht bracht. De gelijkmaker gaf de thuisploeg vleugels, want via Poell en La Mantia kwam Spouwen Mopertingen tweemaal dicht bij een voorsprong. Beide ploegen trokken echter met een 1-1-tussenstand naar de kleedkamers.

Na de rust leek Cappellen de partij naar zich toe te trekken. Kil kopte echter naast en Grootaers bracht redding op een poging van Deckers. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Een heokschop belandde bij Sabbadini die de bal onhoudbaar tegen de touwen joeg: 2-1. Cappellen leek ondanks de tegentreffer niet van slag en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Mathyssen kwam als eerste dicht bij de 2-2, maar de poging strandde in het zijnet. Vanop vrije trap kwamen Kil en Deckers dicht bij een treffer. Zij vonden echter beiden het doelkader op hun weg. Cappellen nam steeds meer risico's en Winkels profiteerde om vanop afstand Spouwen Mopertingen op 3-1 te zetten. De wedstrijd was echter niet gespeeld. Geuens werkte een vrije trap van Deckers tegen de netten: 3-2. Farssi zorgde via een carambole voor 4-2, waarna Kil uiteindelijk de eindcijfers vastlegde: 4-3.

Spouwen-Mopertingen: Grootaers, Brouwers, Etien, Winkels, Sabbadini, Haenen (27’ Wijnen), Mombaerts, Sabbadini, La Mantia (89’ Verbist), Yildiz (79’ Farssi), Poell.
Cappellen: Vandenbossche, Volant, Geuens, Lenaerts, Lemaire, Floren (87’ Willemsen),  Deckers, Kil, Olongo Ekila (68’ Claessens), Mathyssen, Tshibuabua.
Doelpunten: 32’ Tshibuabua 0-1, 34’ Yildiz 1-1, 57’ Sabbadini 2-1, 85’ Winkels 3-1, 86’ Geuens 3-2, 88’ Lenaerts (own-goal) 4-2, 89’ Kil 4-3.