Voorbeschouwing Spouwen Mopertingen - Cappellen FC

Zaterdag 11 november 2017

Cappellen FC krijgt met Spouwen-Mopertingen een derde topper in evenveel weken voorgeschoteld. De voorbije wedstrijden tegen Vosselaar en Thes Sport bewezen niet alleen dat Cappellen die ploegen aankan. Ze zorgden er tevens voor dat Cappellen aansluiting kreeg bij de top van het klassement.

Bij Spouwen Mopertingen zag men in het tussenseizoen met ondermeer Kerstenne, Timmermans en Wang heel wat kwaliteit vertrekken. De ambities waren dan niet erg hoog bij de Limburgers, maar afgelopen zondag was Spouwen Mopertingen wel tot op één minuut van het einde virtueel periodekampioen. Het is vooral uitkijken naar Ali Yildiz en Bram Poell.

Cappellen tankte vorige week veel vertrouwen. De troepen van Bart De Roover bewezen elke ploeg in deze reeks aan te kunnen. Zondag krijgt Cappellen de kans om zich verder in de (sub)top van het klassement te nestelen. Roel Engelen blijft sukkelen met de knie. Een scan moet duidelijkheid brengen over de liesblessure van Vincent Delil. Andreas Destoop test zaterdag of hij fit genoeg is voor de strijd. 

De kern: Vandenbossche, Willemsen, Lenaerts, Volant, Floren, Destoop (?), Mathyssen, Cham, Pirotte, Geuens, Adriaensens, Tshibuabua, Kil, Claessens, Deckers, Lemaire en Olongo Ekila.
Geblesseerd: Engelen, Delil.

Het verleden:
16/10/2011: RCFC - Spouwen-Mopertingen 4-1
26/02/2012: Spouwen-Mopertingen - RCFC 1-3
09/10/2016: RCFC - Spouwen-Mopertingen 4-1
12/02/2017: Spouwen-Mopertingen - RCFC 0-0