Nabeschouwing Cappellen FC - Thes Sport

Dinsdag 7 november 2017

Nadat het vorige week tegen Vosselaar al een prangende slotfase was, was het tegen Thes een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Spanning, spektakel en een karrevracht aan (mooie) doelpunten. Alles was aanwezig. En uiteraard niets dan tevreden gezichten.

Thes trok de wedstrijd al snel naar zich toe. "Toch vond ik niet dat we de wedstrijd moesten ondergaan", vond Bart De Roover. "Buiten de twee doelpunten hebben we nog een tweetal kansen gehad. Ook na de 2-0 bleef het de bedoeling om vanuit de organisatie te blijven spelen. Dat leek te lukken, maar de gelijkmaker kort voor de rust was toch een opdoffer. We hadden wel het geluk dat Thes de paal trof, want een achterstand hadden we misschien niet meer kunnen ombuigen." Na de koffie was het Cappellen dat de partij resoluut in handen nam. "Tijdens de rust hebben we de organisatie op punt gezet. We scoorden snel twee keer na elkaar en gaven onze opponent zo een stevige tik. Ze kwamen niet meer in hun normale spel." Thes drong nog wel aan, maar het kon Cappellen niet meer in de problemen brengen. "Ik ben vooral tevreden over de discipline die mijn spelers aan de dag leggen. We hadden stiekem gehoopt op een vier op zes uit de dubbele confrontatie met Vosselaar en Thes. Dat we dat ook gerealiseerd hebben, doet ons heel veel deugd."

Bavon Tshibuabua had in drie van de vijf doelpunten een flink aandeel. "Al was de assist bij het eerste doelpunt niet van mij", benadrukte de Congolees. "Na mijn voorzet was er nog een passje van Mathyssen nodig zodat Djeson kon scoren." Tshibuabua maakte vooral indruk met het tweede doelpunt. Nota bene na een hoekschop van Thes pikte hij de bal op en dropte die 70 meter verder voorbij een kansloze Brughmans. "Ik voelde al snel dat er mogelijkheden waren en maakte gebruik van de ruimte die Thes me liet. Het leek wel alsof ze me niet durfden aan te vallen." Ook bij het derde doelpunt speelde Tshibuabua een hoofdrol. "Het is de verdienste van de ploeg. Tegen de leider heb je natuurlijk niet veel motivatie nodig. Persoonlijk is het leuk om me in de kijker te spelen tegen een goede ploeg. Nu ik zonder kwaaltjes speel, voel ik me elke week beter. Ik heb ook veel spelvreugde. Daarnaast probeer ik ook mijn steentje bij te dragen om de jongeren zoveel mogelijk te begeleiden."

Djeson Olongo Ekila was door zijn rode kaart tegen Vosselaar nog de antiheld, maar die rol draaide hij tegen Thes helemaal om. De 17-jarige winger scoorde zijn eerste twee doelpunten. "Dat ik twee keer scoor in één wedstrijd is alweer even geleden. Na de rode kaart van vorige week doet dit natuurlijk extra deugd. Ik hoop dat men woensdag naar mijn verhaal wil luisteren en de schorsing toch reduceert." Olongo Ekila benadrukte de teaminzet. "We hebben veel mentaliteit getoond. We beperkten de ruimtes waardoor Thes niet in hun normale spel kon komen. Bovendien wisten we dat ze zelf veel ruimte zouden prijs geven. Daar hebben we optimaal van geprofiteerd." Ondanks de snelle 2-0 wist de jonge Olongo Ekila dat de buit niet meteen binnen was. "Thes heeft veel kwaliteiten. Ook bij 4-2 waanden we ons nog niet zegezeker. Bij een nieuwe aansluitingstreffer zou Thes immers weer vleugels krijgen. Pas na ons vijfde doelpunt wisten we dat de buit binnen was." En de toekomst? "Voorlopig loopt alles gesmeerd. We mogen echter niet op onze lauweren rusten en ons steeds opnieuw bewijzen."