Cappellen FC - Thes Sport 5-2

Zondag 5 november 2017

Cappellen verraste zondag vriend en vijand door titelfavoriet Thes met een zware 5-2-nederlaag op te zadelen. Cappellen strafte het naïeve spel van de Limburgers al snel af met treffers van Olongo Ekila en Tshibuabua. Thes kwam voor de rust nog terug tot 2-2, maar in de tweede helft liep geel-rood uit tot 5-2 na treffers van Olongo Ekila, Deckers en Kil.

Bij Cappellen moest De Lil in laatste instantie afhaken met een blessure. Lemaire werd zo linkachter; Deckers en Lenaerts keerden terug in de ploeg. Thes, dat eigenlijk moest winnen om de eerste periodetitel te behalen, eiste meteen de bal op. Dat leverde wel druk, maar geen kansen op. Bij de eerste noemenswaardige tegenaanval van Cappellen was het wel raak. Tshibuabua zette vanop de achterlijn hard voor. Brughmans kon de bal niet klemmen, waarna Mathyssen de 1-0 op een dienblad aanbood aan Olongo Ekila. Ondanks de bezoekende druk kon Cappellen halfweg de eerste helft haar voorsprong zelfs verder uitbouwen. Tshibuabua begon vanop eigen helft aan een tegenaanval, zette een aantal tegenstrevers in de wind en legde de bal voorbij Brughmans in doel: 2-0. De bezoekers bleven echter in hun kansen geloven. Vandenbossche moest met de voet een knal van Timmermans weren. De logische aansluitingstreffer kwam er net voor het half uur. Battista kon een afgeweerde bal oppikken en door een bos van spelers binnen trappen: 2-1. Thes ging door op haar elan. Timmermans trapte net naast en na een ingestuurde hoekschop mikte Van Tilburg op de paal. De verdiende gelijkmaker kwam er toch. Bij een vrije trap legde Battista de bal breed voor Stefani die voor de ruststand zorgde: 2-2.

In de tweede helft kregen we een ander spelbeeld dan voor de rust. Cappellen nam de partij in handen en Brughmans moest al snel een schot van Deckers in hoekschop weren. Niet veel later kon Volant zich op rechts doorzetten. Hij bereikte Tshibuabua die de bal lang genoeg bijhield om vervolgens Olongo Ekila te bedienen. Die bleef rustig en plaatste de bal in de verste hoek om Cappellen opnieuw op voorsprong te brengen: 3-2. En nauwelijks twee minuten later kon de thuisploeg opnieuw juichen. Deckers trapte de bal vanop 25 meter loeihard tegen de touwen: 4-2. Dat vierde tegendoelpunt deed Thes weer wakker worden. Timmermans liet de aansluitingstreffer echter liggen en trapte voorlangs. Enkele minuten later trapte Vanwelkenhuysen op Vandenbossche. Cappellen overleefde tien moeilijke minuten en toen Spruyt aan de overzijde dom handsspel beging, legde ref Schepers de bal op de stip. Kil klopte zijn maatje Brughmans voor 5-2. Thes drong nog even aan, maar scoorde niet. Dat de bezoekers verrassend alsnog de periodetitel pakten, was slechts een doekje voor het bloeden. 

Cappellen: Vandenbossche; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Floren (86' Adriaenssens), Kil, Deckers, Olongo Ekila (71' Cham); Mathyssen (89' Claessens) en Tshibuabua.
Thes Sport: Brughmans; Willems (80' Meynen), Van Tilburg, Spruyt, Battista; Moutawakil, Stefani (78' Appeltans); Bennassar (61' Convents), Jeunen, Vanwelkenhuysen; Timmermans.
Doelpunten: 14' Olongo Ekila 1-0, 23' Tshibuabua 2-0, 29' Battista 2-1, 38' Stefani 2-2, 52' Olongo Ekila 3-2, 54' Deckers 4-2, 73' Kil 5-2 (strafschop).
Geel: 60' Spruyt, 63' Geuens