Nabeschouwing Sint-Lenaarts - Cappellen FC

Dinsdag 10 oktober 2017

Na de mindere prestatie tegen Tienen deed Cappellen bij Sint-Lenaarts wat het moest doen: winnen. Ondanks de moeilijke omstandigheden op het doorweekte veld was het ook speltechnisch een degelijke wedstrijd. Alleszins een prestatie om op verder te bouwen.

"Ik ben tevreden dat we goed gereageerd hebben na de nederlaag van vorige week", opende een doorweekte Bart De Roover. "Bovendien valt er niets af te dingen op deze zege. We toonden de juiste inzet en mentaliteit en hebben hier gewoon verdiend gewonnen." Het tactisch plan van De Roover liep perfect. "Ik had de spelers gevraagd om geduld op te brengen. De eerste kans wel voor Sint-Lenaarts, maar daarna zijn ze eigenlijk niet meer gevaarlijk geweest. We kwamen dan steeds beter in de wedstrijd. Ook voetballend was het goed; hoewel het veld steeds zwaarder werd. Omdat de 0-2 ook op een ideaal moment viel en Sint-Lenaarts zelf wel gehandicapt was door een aantal afwezigen, werd de tweede helft uiteraard eenvoudiger voor ons. Als we het beter hadden uitgespeeld, had de score hoger kunnen oplopen." Toch was De Roover niet helemaal gelukkig. "Het uitvallen van Tshibuabua is een stevige domper op de feestvreugde. Niet alleen voor de ploeg, maar vooral voor Bavon zelf. Zijn trainingsarbeid is enorm en hij heeft dit seizoen al eens moeten terugkeren uit blessure. We hebben gelukkig een week om een oplossing te bedenken."

Bavon Tshibuabua was er eveneens het hart van in. "Eindelijk begonnen de automatismen een beetje te komen. Voetballend loopt het steeds beter. Helaas val ik opnieuw uit nadat ik ook de eerste drie wedstrijden van het seizoen miste. Toen ik achteraan iets voelde in mijn bil, heb ik meteen om mijn vervanging gevraagd. Hopelijk valt het een beetje mee en kan ik snel weer aanpikken." Tshibuabua scoorde wel zijn eerste van het seizoen. "Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Zo droeg ik mijn steentje bij aan deze zege."

Robbe Kil zorgde voor het tweede doelpunt op slag van rusten. "Het was net te dicht om het 'vallend blad' te proberen.  Maar als de bal dan tussen de palen is, heb je als doelman sowieso weinig tijd om te reageren." Ook Kil was uiteraard tevreden met de zege. "De organisatie was van primordiaal belang. We wisten dat we sowieso kansen zouden krijgen. In de eerste helft was het moeilijk omdat Sint-Lenaarts ons laag opving en op het kleine en drassige veld verliep de opbouw niet eenvoudig. Eens we op voorsprong stonden, konden we iets meer de kat uit de boom kijken en vielen de 0-2 en de 0-3 op ideale momenten." Door de blessure van Engelen kreeg Kil Maxim Deckers naast zich. "Het was aanvankelijk wat zoeken en ik moest Maxim positioneel wat bijsturen. Hij is natuurlijk ook een ander type speler dan Roel. We groeiden echter in de wedstrijd en Maxim speelde gewoon een prima partij. Hopelijk kunnen we deze zege een verlengstuk geven in de komende weken waardoor we aansluiting kunnen krijgen bij de subtop."

Voor Vincent De Lil was het de eerste wedstrijd uit deze competitie. "Door de afwezigheid van Engelen kreeg ik donderdag te horen dat ik zou starten omdat Deckers een rij zou opschuiven. Er zijn natuurlijk niet veel linksvoetigen in de kern wat in mijn voordeel speelt." De omstandigheden waren natuurlijk niet geweldig om je debuut te maken. "Afzetten was moeilijk en je moet voortdurend geconcentreerd zijn omdat de bal niet altijd doet wat je verwacht. Ondanks dat zware veld hebben we toch geprobeerd om goed voetbal te brengen. We zetten collectief veel druk en hebben eigenlijk nauwelijks een kans weggegeven. Een verdiende zege dus." Volgende week wacht een nieuwe derby tegen Zwarte Leeuw. De Lil: "Ook dat wordt een belangrijke wedstrijd. Hopelijk kunnen we nu ook thuis eens winnen. Jammer dat we Bavon wellicht zullen moeten missen."