Sint-Lenaarts - Cappellen FC 0-3

Zaterdag 7 oktober 2017

Cappellen FC heeft in een uitgeregende wedstrijd vrij vlot de maat genomen van Sint-Lenaarts. Cappellen was doorlopend de betere ploeg en had eigenlijk bij de rust de schaapjes al op het droge (nuja...) via treffers van Tshibuabua en Kil. Ook in de tweede helft kon de thuisploeg nauwelijks iets terug doen en was het Volant die de eindcijfers kon vastleggen.

Bij Cappellen ontbrak Engelen met een knieblessure. Deckers vatte naast Engelen post in het centrum waardoor De Lil linksachter werd. Cappellen nam al snel de wedstrijd in handen en Volant kon net niet bij een hoekschop van Mathyssen. Sint-Lenaarts zakte ver terug en speculeerde op de tegenaanval. Dat leverde hen ook één goede kans op. Van Der Zijp zette voor, maar de volley van Gessner ging naast. Ondanks doorlopend veldoverwicht kon Cappellen aanvankelijk voor te weinig gevaar zorgen. Beide ploegen probeerden verzorgd voetbal te brengen, maar de zware grasmat werkte dat niet meteen in de hand. Iets voorbij het half uur werd Olongo Ekila mooi vrijgespeeld op rechts en de scherpe voorzet werd door Tshibuabua tegen de netten geduwd: 0-1. Het doelpunt gaf Cappellen vertrouwen. Na een snelle inworp van De Lil zette Tshibuabua een goede actie op. Vanop de achterlijn legde hij prima terug, maar het leer werd voor de neus van de inlopende Cham ontzet. Toch scoorde Cappellen een tweede keer. Nadat Cham van de sokken werd gelopen, plaatste Kil de vrije trap voorbij een kansloze Vermeylen: 0-2.

Al vroeg in de tweede periode moest Tshibuabua met een verrekking naar de kant. Jesse Claessens kwam de spits, die vanavond zijn eerste doelpunt scoorde, aflossen. Terwijl de regen met bakken uit de lucht bleef vallen, had Cappellen de wedstrijd volledig onder controle. Na een knappe beweging van Olongo Ekila moest Vermeylen redding brengen op een schot van Deckers. Net voorbij het uur was de wedstrijd dan helemaal gespeeld. Een perfect getrapte hoekschop van Deckers werd aan de eerste paal snoeihard binnen gekopt door Volant: 0-3. Deckers, die een sterke partij afleverde, testte ook nog eens de vuisten van Vermeylen. Eén keer kwam Sint-Lenaarts nog eens in de buurt van Vandenbossche, maar ook het schot van Van Den Brandt geraakte niet binnen het kader. Cappellen boekte dus een vrij eenvoudige zege en blijft ongeslagen buitenshuis.

Sint-Lenaarts: Vermeylen; Van Opstal, Vertommen, Van De Brul, Van Der Zyp; Hofmans (58' Van Trier), Wouters; Lumanza, Gessner (78' Van Braeckevelt), Wall; Van Den Brandt.
Cappellen: Vandenbossche; Volant, Lenaerts, Geuens, De Lil; Olongo Ekila (71' Willemsen), Kil, Deckers, Cham (80' Floren); Mathyssen en Tshibuabua (48' Claessens).
Doelpunten: 35' Tshibuabua 0-1, 45' Kil 0-2 en 61' Volant 0-3.
Geel: 45' Vertommen.