Nabeschouwing Cappellen FC - Tienen

Dinsdag 3 oktober 2017

Na de knappe zege van vorige week werd de wedstrijd tegen Tienen een afknapper. Cappellen verloor met het kleinste verschil en pakte in eigen huis slechts één punt uit drie wedstrijden. Bovendien ziet het onderin alle ploegen zich nestelen op een zakdoek.

Bart De Roover kookte nog toen hij de pers te woord stond. Met krachttermen als 'waardeloos' en 'wanprestatie' maakte hij al snel duidelijk hoe hij de wedstrijd van zijn manschappen beoordeelde. "Dit was beneden alle peil. Ik schaam me voor de prestatie van deze ploeg. Als club hebben we geprobeerd om een zo goed mogelijke ploeg samen te stellen, maar de spelers mogen daar wel iets voor teruggeven." Het contrast met vorige week was alleszins immens. "De voorbereiding was nochtans gelijkaardig. Tienen is ook geen ploeg die beter is dan wij. Het moet echter ook tussen de oren juist zitten om een wedstrijd te kunnen winnen." Na vijf wedstrijden staat Cappellen dan wel op plek 8; de voorlaatste heeft slechts één punt minder. De Roover: "We hadden op meer gehoopt. Het is duidelijk dat het niet volstaat om af en toe te pieken. We moeten altijd top zijn om punten te pakken. Ik kan bovendien leven met een nederlaag als we er alles aan gedaan hebben om te winnen. Maar als het voetballend niet gaat, moet er wel geknokt worden. En moeten focus en concentratie absoluut aanwezig zijn. Wat tegen Tienen dus niet het geval was."

Wesley Geuens volgde zijn trainer. "We moeten scherper zijn in de wedstrijden. Spelen aan 70% is onvoldoende voor ons. Al tijdens de opwarming waren er signalen dat de focus niet goed was. Als je dan na vijf minuten een fikse waarschuwing krijgt met een bal op de paal, hoop je dat iedereen wakker is. Tienen toonde wel de juiste mentaliteit en hoewel ze dus intrinsiek niet beter zijn dan wij, toonden ze zich veel gedrevener. Wij kwamen overal te laat en waren gewoon niet scherp genoeg." Ook bij het tegendoelpunt kwam die scherpte weer op het voorplan. "In het hedendaagse voetbal worden veel wedstrijden beslist op stilstaande fases. Dan moet je 100% gefocust zijn. Daar moeten we misschien nog meer aandacht aan gaan besteden. Buiten die vroege kans en dat doelpunt heeft Tienen ook niet veel kansen gekregen. We beseffen dat we niet elke week een handvol kansen zullen krijgen zoals op Hasselt, maar moeten dan zelf ook wel zuiniger omspringen met de kansen die we krijgen." Toch wilde Geuens niet alleen slaan, maar ook zalven. "Na één nederlaag mogen we ook het goede van de voorbije weken niet vergeten. De volgende twee weken volgen er nu evenveel belangrijke derby's. Als we twee keer winnen, kunnen we wellicht aansluiten bij de kopgroep. We moeten alleszins vermijden om in gevaarlijk water terecht te komen."

Net als zijn makkers was Maxim Deckers niet echt gelukkig na afloop. "Dit zijn wedstrijden die we moeten winnen. Bovendien is iedereen eigenlijk fit en hebben we genoeg kwaliteit in huis. Ook op dat vlak zijn er dus geen excuses voor onze prestatie." Met één op negen wacht geel-rood nog steeds op een eerste thuiszege. "Misschien leggen we onszelf thuis teveel druk op? Ik weet het niet. In principe zijn de vaste patronen er goed ingeslepen. Wat vlot loopt op training, komt er in de wedstrijden echter onvoldoende uit."