Cappellen FC - K.VK. Tienen 0-1

Zondag 1 oktober 2017

Cappellen moet ook na de thuiswedstrijd tegen Tienen wachten op een eerste thuiszege. De Vlaams-Brabanders haalden het verdiend met het kleinste verschil na een treffer van Eboigbe vroeg in de tweede helft. Cappellen voerde nadien de forcing, maar echt grote kansen kon het niet afdwingen. 

Beide trainers stuurden exact dezelfde elf namen het terrein op als vorige week. De bezoekers, drie zeges op rij, startten met vertrouwen en overtuiging aan de wedstrijd. Eboigbe trapte na een knappe actie op de paal en niet veel later ging een voorzet-schot van Haroun net voorlangs. Cappellen had moeite om in de wedstrijd te komen en kwam niet verder dan een scrimmage waarbij doelman Hannes de bal uiteindelijk kon ontzetten. Iets voor het half uur kon Geuens op doel trappen, maar via een Tiense verdediger ging het leer ver over. Cappellen kwam wel beter in de wedstrijd; echte kansen waren er niet. Enkel Cham kon eens dreigen. Hij devieerde een voorzet van Olongo Ekila naast.

Ook na de rust waren het vooral de bezoekers die het meest voortvarend van start gingen. Haroun mikte echter een halve meter te hoog. De spektakelwaarde ging wel de hoogte in. Na een hoekschop van Deckers besloot Geuens op de hakken van een verdediger en in de rebound trapte Mathyssen naast. Aan de overzijde ging Vandenbossche plat op een schuiver van Pajaziti. Net voor het uur klommen de bezoekers niet onverdiend op voorsprong. Bij een hoekschop van Diouck klom Eboigbe het hoogst om de bal voorbij Vandenbossche te koppen: 0-1. Cappellen had tijd nodig om te reageren, maar Hannes moest zijn wel reppen op een poging van Mathyssen. De thuisploeg kwam steeds nadrukkelijker op het voorplan, maar Tienen hield de rangen goed gesloten en kwam nauwelijks in de problemen. Bovendien slaagden de Vlaams-Brabanders erin om het tempo zo vaak ze konden uit de wedstrijd te halen. Ook een vrije trap van Kil was onvoldoende om Tienen in verlegenheid te brengen. Op de tegenaanval kreeg Tienen zelfs nog een grote kans op 0-2, maar Blockx liet die onbenut.

Cappellen: Vandenbossche; Volant, Lenaerts, Geuens, Deckers; Olongo Ekila (69' Lemaire), Kil, Engelen, Cham (69' Destoop); Mathyssen en Tshibuabua.
Tienen: Hannes; Willems, Singh, A. Vos, Haroun; Carton (77' Dirix), J. Vos; Diouck, Eboigbe, Marchoul (46' Blockx); Pajaziti (82' Grancea).
Doelpunten: 57' Eboigbe 0-1. 
Geel: 45' Engelen, 59' Carton, 63' Lenaerts, 67' Olongo Ekila, 84' Hannes, 89' Willems.