Nabeschouwing Sporting Hasselt - Cappellen FC

Dinsdag 26 september 2017

Cappellen FC speelde bij Hasselt een dijk van een wedstrijd en boekte zo haar grootste uitzege in ruim twee jaar. Het was na afloop moeilijk om één uitblinker te noemen, want iedereen kweet zich perfect van de opgelegde taken. Niet moeilijk dat iedereen met een kamerbrede glimlach rondliep na afloop van de wedstrijd.

Bart De Roover was na afloop uiteraard een tevreden trainer. Toch bleef hij kritisch. "Ik had de spelers gewaarschuwd voor de aftrap om geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. We begonnen echter veel te slap. De reactie die de spelers daarna gaven, was echter geweldig. Ook het technisch niveau van ons spel was uitmuntend." De late opdoffer van vorige week was duidelijk niet blijven hangen. De Roover: "We zijn er niet bij blijven stilstaan. We kenden een heel goede trainingsweek en we konden de intensiteit vanop training omzetten in de wedstrijd. Ondanks de vroege achterstand zaten we snel in de wedstrijd. Na de rust kwamen we geweldig uit de kleedkamers. We waren duidelijk sterker dan Hasselt en lieten nog enkele kansen onbenut. De score had zelfs hoger kunnen oplopen." De Roover stak wel meteen een waarschuwende vinger op: "We moeten oppassen voor overenthousiasme. De volgende weken moeten we onszelf bewijzen. De terugkeer van Tshibuabua is natuurlijk voor ons team. Door zijn balvastheid kunnen ook jongens als Cham en Olongo Ekila makkelijker een actie opzetten."

"Oververdiend." Wesley Geuens vatte de wedstrijd samen in één enkel woord. "Alleen jammer dat we niet meteen bij de les waren en daardoor al snel op achtervolgen aangewezen waren. Desondanks reageerden we perfect. Na de snelle 1-1 konden we de wedstrijd volledig in handen nemen. Sten kreeg nauwelijks werk op te knappen en wij voetbalden enkele mooie kansen bij elkaar." Geuens liet zich tijdens de ganse wedstrijd ook verbaal opmerken door de spelers rond hem voortdurend te coachen. "Deze jonge groep maakt elke week progressie. Samen met de andere ervaren spelers proberen we hen te begeleiden en voor rust binnen de ploeg te zorgen. Met de komst van Bavon en Kabba hebben we extra spelers in de rangen die ervoor zorgen dat we beter gaan voetballen. Dat maakt ook het werk van Engelen en Kil eenvoudiger waardoor de organisatie ook verbetert. Zij verzetten samen bergen werk om de gaten te dichten." De ruime zege zorgt uiteraard voor vertrouwen bij de Geuens en co: "Hopelijk zijn we nu gelanceerd. De volgende wedstrijden kondigen zich als belangrijk aan. Maar het is een gevaarlijk drieluik. Ik vermoed dat het dan niet zo vlot zal lopen als op Hasselt. Deze groep zal zeker nog opdoffers te verwerken krijgen, maar we gaan zeker en vast nog mooie dingen laten zien ook."

Djeson Olongo Ekila zorgde voor de tweede week op rij voor de assist bij een doelpunt. Olongo Ekila, nog steeds maar 17, is misschien wel de ontdekking van het nog prille seizoen. "Vorig seizoen maakte ik nog een groot deel van het seizoen bij de U19 mee. Dit seizoen kreeg ik in de voorbereiding mijn kans bij de A-kern en ik probeer me elke training te bewijzen en nieuwe dingen op te pikken. De coach stuurt veel bij en op die manier leer ik veel dingen bij die ik meeneem naar de wedstrijden." Dat Olongo Ekila opnieuw belangrijk was bij de 1-1 deed deugd. "We begonnen te slap aan de wedstrijd waardoor we meteen achter kwamen. We hebben de wedstrijd echter snel in handen kunnen nemen en via een counter waarbij ik de beslissende pass kon afleveren, kwamen we al snel weer op gelijke hoogte. Na de rust kwamen we dan heel scherp aan de aftrap. Dat leverde twee snelle treffers op. Hasselt moest daardoor komen en wij konden ze in blok opvangen." De terugkeer van Tshibuabua was wellicht niet vreemd aan de eerste zege. "Bavon is balvast en samen met Dirk Mathyssen een complementair duo. Deze zege is goed voor het vertrouwen en we moeten hierop nu verder bouwen."