Berchem - Cappellen 5-0

Donderdag 10 augustus 2017

Een onuitgegeven Cappellen verloor de derby bij Berchem uiteindelijk met zware cijfers waardoor iedereen weer met de voeten op de grond staat. Bart De Roover gunde zijn volledige kern speelminuten om wedstrijdritme op te doen. 

Bart De Roover wisselde liefst zes spelers in vergelijking met de bekerwedstrijd op Spy. Dirk Mathyssen pakte zijn eerste minuten sinds de partij tegen Antwerp. De thuisploeg, dat wel min of meer met een volledig elftal aan de aftrap verscheen, eiste meteen het balbezit op en toonde zich een maatje te groot voor het jonge Cappellen. Toch was het bijna twintig minuten wachten op de eerste echte kans van de partij. Een vrije trap van Carrez ging maar net over. Niet veel later plaatste diezelfde Carrez de bal wel feilloos voorbij een kansloze Pirotte. Cappellen kon in de eerste helft enkel dreigen via een afzwaaier van Adriaenssens. Net voor de rust kon Berchem haar voorsprong verdubbelen. Maluka scoorde in de rebound nadat Van Kruijssen op Pirotte stuitte. 

Na de rust kregen we bij Cappellen liefst 10 nieuwe spelers. Kil trapte een vrije trap net naast. Na een resem wissels bij de thuisploeg kon Maluka na een knappe aanval de score verder opdrijven: 3-0. Deckers kwam dicht bij de 3-1, maar De Jonge keerde voor de lijn. Nadat Hairemans en Zorbo nog te hoog mikten lukte de ingevallen Van den Heuvel op twee minuten evenveel doelpunten: 5-0.

Berchem: Appels (46' Huntz); Vandooren (60' Kamneng), Van De Velde, De Wilde (69' Nwokoro), Nwokoro (60' Saillart); Mauro (46' Verstraeten), Absisan (60' De Jonge); Hairemans, Maluka, Carrez (60' Van den Heuvel); Van Kruijssen (60' Zorbo)
Cappellen eerste helft: Pirotte; Lemaire, Junior, Volant, De Lil; Willemsen, Adriaenssens, Floren, Wouters; Destoop en Mathyssen.
Cappellen tweede helft: Huygen; De Vogelaere, Lenaerts, Verschueren, Meuwis; Carchiolo, Engelen (60' Floren), Junior, Deckers, Kil; Olongo Ekila.