Voorbeschouwing Cappellen FC - R. Antwerp FC

Zaterdag 8 juli 2017

Vanavond staan met Cappellen en Antwerp twee oud-gedienden uit het Belgische voetbal tegenover elkaar. Stamnummers 43 en 1 zijn goed voor bijna 250 jaar aan voetbalgeschiedenis. De loketten voor de derby zijn vanavond uiteraard gewoon geopend. 

De Great Old voorstellen hoeft uiteraard niet of nauwelijks. Antwerp komt na dertien seizoenen 'vagevuur' eindelijk weer in de eerste klasse uit en hoopt daar via de kennis van Luciano D'Onofrio en Laszlo Bölöni snel naam te maken. Antwerp opent binnen drie weken al de competitie tegen landskampioen Anderlecht.

Cappellen onderging in de zomerstop een fameuze gedaantewisseling. Bart De Roover kan voor deze prelude bovendien slechts beschikken over een deel van zijn spelerskern. Door het late vastleggen van deze oefenpot hadden tal van spelers al een vakantie vastgelegd voor deze wedstrijd. Niet getreurd: via Sporta kan Cappellen rekenen op enkele 'spelers zonder contract'. Zo zullen ex-Rode Duivel Gilles Swerts en Joseph Enakahire (ex-Standard en Sporting Lissabon) de Kapelse kleuren verdedigen. Ook zullen nog enkele testers op de pijnbank gelegd worden.

Loketten vanavond zijn gewoon geopened. Staanplaatsen kosten 10 euro. Voor een zitplaats betaalt u 15 euro.